Μενού
Δενδροφύτευση ελιάς στην Αθήνα
Επιχείρηση δενδροφύτευσης υπεραιωνόβιων δέντρων στην Αθήνα | EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

Μία μεγάλη επιχείρηση για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Τετάρτης (10/4), στην οδό Πειραιώς, όπου ο ομώνυμος Δήμος ανέλαβε τη δενδροφύτευση ελιών 500 ετών.

Ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Αποστολόπουλος, μίλησε στο Action 24 για την πρωτοβουλία στην οδό Πειραιώς, στην πλατεία Μίκη Θεοδωράκη στο Γκάζι συγκεκριμένα και στάθηκε στη δενδροφύτευση των τριών ελιών 500 ετών, που ήρθαν στην πρωτεύουσα από την Αχαΐα, για να μην καταστραφούν.

«Έχουν έρθει από τον ελαιώνα της Ροδοδάφνης στο Αίγιο με τη συμβολή του Πράσινου Ταμείου και της ΕΡΓΟΣΕ που κάνει έργα στην περιοχή, που της μεταφέρει και εμείς τις υποδεχόμαστε. Το ένα από αυτά είναι περίπου 500 ετών και διασώζονται, γιατί παλαιότερα γινόντουσαν καυσόξυλα» είπε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων.

«Κοσμούν, επίσης, και την εικόνα της Αθήνας. Θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες στην πόλη μας, ενώ παλαιότερα, θέλω να τονίσω, πως είχαμε φυτεύσει στην πλατεία του Δρομέα και μία ελιά 1.500 ετών» συνέχισε ο κ. Αποστολόπουλος για την πρωτοβουλία στην Πειραιώς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA