Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνεί τον χαμό του Αλέξανδρου Λάμπι, με τη μητέρα του 21χρονου ποδοσφαιριστή της Ηλιούπολης να αποτελεί τραγική φιγούρα, καθώς η ίδια βρισκόταν στην κερκίδα, όταν ο γιος της κατέρρευσε στην αναμέτρηση με την Ερμιονίδα για τη Γ' Εθνική.

Διαβάστε ακόμη: Αλέξανδρος Λάμπι: Παίκτης της Ηλιούπολης κατέρρευσε σε αγώνα - Κλειδωμένος στα αποδυτήρια ο απινιδωτής

 

Ο νεαρός αθλητής σωριάστηκε στο έδαφος μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν αρχικά έδειξε να χάνει τις αισθήσεις του την ώρα που εκτελούσε ένα πλάγιο. Ο αγώνας διακόπηκε αμέσως και οι γιατροί που βρίσκονταν στο γήπεδο, κατέβαλαν προσπάθειες για να τον επαναφέρουν. Μετά τις πρώτες βοήθειες, ο Λάμπι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμό», αλλά δυστυχώς ούτε εκεί οι γιατροί κατάφεραν να ανακτήσει επαφή με το περιβάλλον και λίγο αργότερα, ανακοινώθηκε ότι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 21 ετών.

Η μητέρα του ποδοσφαιριστή βρισκόταν στις κερκίδες του Α' Δημοτικού Γηπέδου Ηλιούπολης, όπου και παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τις προσπάθειες των γιατρών για να επαναφέρουν το παιδί της. Η ίδια σε κατάσταση σοκ, μαζί με συγγενείς και φίλους ακολούθησαν το ΕΚΑΒ στο δρόμο για το νοσοκομείο, όπου και δυστυχώς, τα δυσάρεστα νέα επιβεβαιώθηκαν.

Το χρονικό της τραγωδίας

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα για την Γ' Εθνική και πιο συγκεκριμένα, στο 5ο λεπτό, ο Λάμπι πήγε να εκτελέσει ένα πλάγιο άουτ και έχασε τις αισθήσεις του. Ο αγώνας διακόπηκε αμέσως και οι γιατροί κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να τον επαναφέρουν. Στο γήπεδο δεν υπήρχε ασθενοφόρο, αφού σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Γ’ Εθνικής, η παρουσία ασθενοφόρου δεν είναι υποχρεωτική για να ξεκινήσει ένα παιχνίδι. Τελικά, το ασθενοφόρο έφτασε 20 λεπτά αργότερα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο απινιδωτής άργησε να μεταφερθεί στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ήταν κλειδωμένος στα αποδυτήρια!

Ο 21χρονος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» χωρίς τις αισθήσεις του, παρά τις προσπάθειες από ιατρικό τιμ. Οι αξιωματούχοι του ματς ανέφεραν ότι ο παίκτης είχε «ελάχιστο σφυγμό» και χωρίς να έχει επαφή με το περιβάλλον. Ο Αλέξανδρος, δυστυχώς, δεν κατάφερε να βγει νικητής στη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, την οποία κλήθηκε να δώσει μόλις σε ηλικία 21 ετών.

Αυτός ήταν ο Αλέξανδρος Λάμπι

Μια ακόμη ανείπωτη τραγωδία, μετράει το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς, μέσα σε λίγα λεπτά, ο νεαρός αθλητής της Ηλιούπολης, Αλέξανδρου Λάμπι, έφυγε από τη ζωή, την ώρα του αγώνα με την Ερμιονίδα.  

 

Ο παίκτης θα έκλεινε σε λίγες ημέρες τα 22 του χρόνια, αλλά η μοίρα δεν στάθηκε καλή μαζί του. Ο Αλέξανδρος Λάμπι κατέρρευσε στο ξεκίνημα του αγώνα της Γ' Εθνικής στο γήπεδο της Ηλιούπολης και δεν συνήλθε ποτέ.

Ο Λάμπι ξεκίνησε την καριέρα του από τον Απόλλωνα Σμύρνης και το 2019 έγινε επαγγελματίας, έχοντας «κερδίσει» το συμβόλαιο με τις καλές του εμφανίσεις στα τμήματα υποδομών. Για ένα εξάμηνο, το 2020 αγωνίστηκε ως δανεικός στη Γ' Εθνική με τη φανέλα της Καλλιθέας, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα στον 5ο όμιλο.

Από το καλοκαίρι του 2020, ο «Αλέκος», όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι και συμπαίκτες του, αγωνιζόταν στην Ηλιούπολη. Φέτος κατέγραψε με τη φανέλα του «Ήλιου» 12 συμμετοχές σε Γ' Εθνική και Κύπελλο Ελλάδας, πετυχαίνοντας ένα γκολ.

Συλλυπητήρια από την ΕΠΟ

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον χαμό του Αλέξανδρου Λάμπι, εξέδωσε κι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία έκανε λόγο για «τραγωδία». Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Ο αναπληρωτής πρόεδρος Παναγιώτης Δημητρίου, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας και σύσσωμη η Ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του 22χρονου ποδοσφαιριστή της Ηλιούπολης Αλέξανδρου Λάμπι που έχασε τη ζωή του στη διάρκεια του αγώνα Γ' εθνικής κατηγορίας Γ.Σ. Ηλιούπολης-Α.Ε. Ερμιονίδας.

Διοικούντες και στελέχη της Ε.Π.Ο. και ολόκληρος ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι συγκλονισμένοι από την τραγωδία αυτή και την απώλεια της ζωής ενός νέου ανθρώπου στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα που απολάμβανε το αγαπημένο του παιχνίδι. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συμπαρίσταται στην οικογένεια του άτυχου ποδοσφαιριστή. Η σκέψη μας είναι κοντά της. Δυστυχώς, κι ενώ στο γήπεδο υπήρχε ο απαραίτητος απινιδωτής και η επέμβαση των γιατρών ήταν άμεση, η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στον άτυχο νέο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA