Μενού
  • Α-
  • Α+

Με πρωταγωνιστή τον Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, που σημείωσε το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Super League. Απίθανη... παράσταση από τον Καταλανό εξτρέμ που σκόραρε με δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ και με μία ατομική ενέργεια στο 70΄, χαρίζοντας το πέμπτο εφετινό «τρίποντο» στον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε ακόμη: Μίροσλαβ Ραντούλιτσα: Αφήνει το μπάσκετ για road trip με ροκ μπάντα στη Route 66

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του από τα πρώτα λεπτά και στο 10΄ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Στο 15΄ από ωραία συνεργασία των Αϊτόρ και Σπόραρ, ο Σλοβένος φορ πλάσαρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Σούλης έδειξε καλά αντανακλαστικά και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 23΄ συνέβη η φάση που «πάγωσε» για λίγα λεπτά όλο το γήπεδο!

Σε μια βαθιά μπαλιά προς τον Σπόραρ, ο γκολκίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα Βασίλης Σούλης βγήκε στο όριο της περιοχής του και στην προσπάθειά του να αποκρούσει, συγκρούστηκε πολύ άσχημα με τον φορ του Παναθηναϊκού, με τους δύο παίκτες να πέφτουν στο γήπεδο. Αμέσως μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο τα ιατρικά επιτελεία των δύο ομάδων. Στη σύγκρουση «γύρισε» η γλώσσα στο γκολκίπερ του ΠΑΣ, όμως με την παρέμβαση των γιατρών του συλλόγου, διέφυγε αμέσως τον κίνδυνο. Μετά από πέντε λεπτά, ο Σούλης διακομίσθηκε αμέσως στο νοσοκομείο «Metropolitan» για να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία, με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο και για πρόβλημα στον αυχένα.

Στο γήπεδο τη λύση για τον Παναθηναϊκό έδωσε εντέλει το αριστερό πόδι του Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα στο 44ο λεπτό. Στο φάουλ που κέρδισε ο Ρουμπέν Πέρεθ από τον Τζίμα, ο Καταλανός εξτρέμ έστειλε την μπάλα μέσα από το μοναδικό κενό που υπήρχε στο τείχος, αιφνιδιάζοντας τον Αθανασίου και κάνοντας το 1-0 για τους «πράσινους». Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, η είσοδος του Μπερνάρ Ντουάρτε αντί του Κουρμπέλη, έκανε ακόμη πιο επιθετικό τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βρήκε δεύτερο γκολ με τον ίδιο τρόπο. Στο 54΄ το απευθείας φάουλ του Καταλανού, δεν πήγε τόσο γωνία, αλλά... γλίστρησε από τα χέρια του Αθανασίου και κατέληξε στο βάθος της εστίας του ΠΑΣ για το «πράσινο» 2-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

  • ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σάρλια (81΄ Σένκεφελντ), Πούγγουρας, Γκάνεα (73΄ Χουάνκαρ), Ρούμπεν, Κουρμπέλης (46΄ Μπερνάρ), Τσέριν, Παλάσιος (73΄ Βέρμπιτς), Αϊτόρ, Σπόραρ (37΄ λ. τρ. Ιωαννίδης).
  • ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Σούλης (29΄ λ. τρ. Αθανασίου), Μπαγκαλιάνης, Εραμούσπε, Παντελάκης, Σόρια, Καραχάλιος, Μπιλμπάο, Ποζνάνσκι, Ροσέρο (75΄ Λιάσος), Τζίμας (64΄ Σταματελόπουλος), Παμλίδης (64΄ Μορέιρα).

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 2-0 

Μία εβδομάδα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου, η ΑΕΚ επανήλθε στις επιτυχίες, νικώντας μετά από αρκετά καλή εμφάνιση 2-0 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, για την 5η αγωνιστική της Super League. Αφού έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο α΄ ημίχρονο, οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ στο 48΄ με τον Λιβάι Γκαρσία, ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από αυτογκόλ του Μλάντεν στο 75’. Ντεμπούτο με τον «Δικέφαλο» έκανε ο Μουκουντί, που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις (από δική του κεφαλιά μάλιστα προέκυψε το αυτογκόλ), ενώ στα τελευταία λεπτά ο Ματίας Αλμέιδα έριξε στο ματς και τον Γαλανόπουλο, που επανήλθε στα γήπεδα μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω τραυματισμού.

Οι συνθέσεις:

  • ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χατζηθεοδωρίδης, Μλάντεν (81΄ Μάρτενσον), Ντίας, Ντουάρτε (61΄ Κολοβός), Νταγκό (60΄ Μόρσεϊ), Σενγκέλια (74΄ Φλόρες), Καρέλης (81΄ Ζοάο Πέδρο)
  • ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα (73΄ Μάνταλος), Βίντα, Χατζισαφί (65΄ Μοχαμαντί), Τζαβέλλας (46΄ Μουκουντί), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (83΄ Γαλανόπουλος), Πινέδα, Γκαρσία, Αραούχο, Ελίασον (65΄ Αμραμπατ)

Ατρόμητος Λαμία 0-0

Μία εβδομάδα μετά την εμφατική του νίκη στη Νίκαια επί του Ιωνικού (4-1), ο Ατρόμητος έμεινε στο 0-0 με τη Λαμία. Το ματς της 5ης αγωνιστικής τελείωσε τελικά χωρίς τέρματα, με τους Φθιώτες να φεύγουν από το Περιστέρι με τον τρίτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα, ενώ οι γηπεδούχοι παραχώρησαν τη 2η ισοπαλία στην έδρα τους.

Οι συνθέσεις: 

  • ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Χατζηϊσαίας, Σουάρεθ, Γκονζάλες, Κουέν, Φριντζόνσον (79΄ Μουνίθ), Ρομπάιγ (88΄ Τζοβάρας), Κλωναρίδης (62΄ Τζαβίδας), Κιάρτανσον (62΄ Ροτάριου)
  • ΛΑΜΙΑ (Τζανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Αντέτζο, Τζανδάρης, Μανούσος (58΄ Ασκόφκσι), Ντε Βινσέντι (58΄ Γιακουμάκης), Σλίβκα (78΄ Τσούκαλος - 90΄+3 Πάρης Μπάμπης), Σιμόν, Μπεχαράνο, Γκοράνοβ, Τσιλούλης, Κορνέζος
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA