Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά τη Γαλλία, άλλες δύο ομάδες ακολούθησαν τον δρόμο προς τους «16» του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, καθώς τη Δευτέρα, τη δική τους θέση στα νοκ άουτ ματς εξασφάλισαν τόσο η Βραζιλία που σε... χαλαρή διάθεση επικράτησε 1-0 της Ελβετίας, αλλά και η Πορτογαλία που έφτασε στο 2-0 κόντρα στην Ουρουγουάη και «σφράγισαν» τις προκρίσεις τους. Αντίθετα,  η Γκάνα αν και νίκησε 3-2 τη Νότια Κορέα θα παίξει την υπόθεση - πρόκριση σε επόμενο ματς με την Ουρουγουάη. Γκολ και θέαμα στο Καμερούν - Σερβία (3-3), όμως, καμία από τις δύο ομάδες δεν εξασφάλισε θέση στην επόμενη φάση.

Διαβάστε ακόμη: Κριστιάνο Ρονάλντο: 50% πιθανότητες να τον πάρει ο Ολυμπιακός, αποκαλύπτει το transfermarkt

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ - ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ 2-0 

Η Πορτογαλία ήταν πιο ουσιαστική, νίκησε με 2-0 την Ουρουγουάη στο «Λουσαΐλ Ικόνικ» με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μπρούνο Φερνάντες και μία αγωνιστική πριν από το φινάλε του 8ου ομίλου, η ομάδα του Φερνάντο Σάντος «κλείδωσε» και μαθηματικά την πρόκριση στα νοκ άουτ του Μουντιάλ του Κατάρ. Η «Σελέστε» θα πρέπει να περιμένει και το τελευταίο ματς με την Γκάνα, για να μάθει εάν θα συνεχίσει στη διοργάνωση ή, θα πάρει πρόωρα το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα. Τα γκολ του Μπρούνο Φερνάντες στο 54΄ και στο 90΄+3 με πέναλτι (είχε και δοκάρι στο 90΄+9) έκριναν το ντέρμπι του γκρουπ κι έστειλαν τους Ίβηρες στην φάση των «16». Παράλληλα, πήραν και «εκδίκηση» από την αντίπαλό τους για την ήττα που είχαν γνωρίσει πριν από 4 χρόνια στο πρώτο ματς των νοκ άουτ του τουρνουά της Ρωσίας, όταν η Ουρουγουάη είχε επικρατήσει με 2-1 και προκρίθηκε στους «8».

Η Πορτογαλία, έχοντας και την τύχη με το μέρος της, έκανε για 3η φορά στην ιστορία της το 2Χ2 στην φάση των ομίλων Μουντιάλ, όπως το 1966 και 2002 όταν έφτασε μέχρι τους ημιτελικούς. Κακό από πλευράς ποιότητας ήταν το πρώτο ημίχρονο στο «Λουσαΐλ Ικόνικ», με την Πορτογαλία να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να μην είναι καθόλου απειλητική προς την εστία του Ροτσέτ. Η "σελέστε" στο διάστημα αυτό έδειξε μεγαλύτερη διάθεση για να επιτεθεί και μπορεί να περίμενε τους Ίβηρες στο μισό του γηπέδου, αλλά ήταν πιο επικίνδυνη από τους αντιπάλους της κι αν μια ομάδα θα μπορούσε να είχε μπει με προβάδισμα στ΄ αποδυτήρια αυτή θα έπρεπε να ήταν αυτή του Ντιέγκο Αλόνσο.

Γενικά το ματς στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά κλειστό, με τους παίκτες και των δύο ομάδων να μη ρισκάρουν και να δίνουν περισσότερη βαρύτητα στην άμυνα. Θέαμα και δημιουργία... μηδέν, με μόλις μία "καθαρή" ευκαιρία για γκολ, για λογαριασμό της Ουρουγουάης. Οι Πορτογάλοι, από την πλευρά τους, δεν είχαν ούτε... υποψία ευκαιρίας! Στο 32΄ ο Μπεντανκούρ πήρε τη μπάλα πίσω από τη μεσαία γραμμή πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Ντιόγκο Κόστα στη μοναδική μεγάλη φάση του πρώτου μέρους. Ο άσος της Τότεναμ ήταν πρωταγωνιστής και στη δεύτερη καλή στιγμή των Ουρουγουανών στο πρώτο μέρος, όταν βρέθηκε στην περιοχή από γύριγμα του Νούνιες στο 36΄, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό και η μπάλα αφού βρήκε και σε συμπαίκτη του έφυγε άουτ.

Πέρασαν 52 λεπτά στο παιχνίδι για να απειλήσει η Πορτογαλία την εστία του Ροτσέτ, με τον Ζοάο Φέλιξ να μπαίνει στην περιοχή, αλλά να μην δείχνει... ομαδικό πνεύμα. Αντί να γυρίσει στον αμαρκάριστο Μπερνάρντο Σίλβα, προτίμησε να τελειώσει μόνος του την φάση και ν΄ αστοχήσει. Στο 54΄, όμως, η Πορτογαλία πήρε το προβάδισμα. Ο... μίστερ-ασίστ της ομάδας, Μπρούνο Φερνάντες έβγαλε τη σέντρα, ο Ρονάλντο έβαλε το κεφάλι του στην πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε στα δίχτυα του Ροτσέτ (1-0). Το γκολ χρεώθηκε στο μέσο της Γιουνάιτεντ, καθώς δεν φαίνεται καθαρά εάν ακούμπησε τη μπάλα ο Ρονάλντο, ο οποίος "πνίγηκε" στις αγκαλιές των συμπαικτών του. 

Μη έχοντας άλλες επιλογές, η Ουρουγουάη τα έπαιξε όλα για όλα στη συνέχεια και πίεσε πολύ για την ισοφάριση. Στάθηκε άτυχη, όμως, καθώς στο 75ο λεπτό το βολέ του νεοσειλθόντα Γκόμες τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Κόστα, ενώ στο δίλεπτο 77΄-78΄ το συγκρότημα του Αλόνσο έχασε άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες για το 1-1, αρχικά με τον Σουάρες ν΄ αστοχεί από πολύ κοντά και στη συνέχεια με τον Αρασκαέτα να βγαίνει μόνος του απέναντι στον Κόστα και να μην τελειώνει την φάση (απέκρουσε σωτήρια ο Πορτογάλος κίπερ). Κι αφού δεν σκόραραν οι Ουρουγουανοί στο διάστημα που πίεσαν, ήρθε στο 90΄ το χέρι του Χιμένες στην περιοχή από προσπάθεια του Φερνάντες, με το διαιτητή να βλέπει την φάση στο VAR και να δείχνει το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Φερνάντες στο 90΄+3 (2-0).

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Φερνάντο Σάντος): Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Μέντες (42΄ Γκερέιρο), Νέβες (69΄ Λεάο), Μπερνάρντο Σίλβα, Φερνάντες, Φέλιξ (82΄ Βιτίνια), Ρονάλντο (82΄ Ράμος), Γουίλιαμ Καρβάλιο (82΄ Παλίνια)

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ροτσέτ, Χιμένες, Γκοντίν (62΄ Πελίστρι), Κοάτες, Βαρέλα, Ολιβέρα (86΄ Βίνα), Μπεντανκούρ, Βαλβέρδε, Βεσίνο (62΄ Αρασκαέτα), Νούνιες (72΄ Γκόμες), Καβάνι (73΄ Σουάρες)

ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΕΛΒΕΤΙΑ 1-0 

Η Βραζιλία, μετά τη Γαλλία, έγινε η δεύτερη ομάδα που εξασφάλισε από την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων (7ος) το «εισιτήριο» για τα νοκ - άουτ ματς του Μουντιάλ 2022. Για να συμβεί αυτό, σε μία άκρως μέτρια βραδιά της και χωρίς τον Νεϊμάρ στην ενδεκάδα της, η «Σελεσάο» χρειάστηκε το φοβερό γκολ του Κασεμίρο στο 83ο λεπτό, με το οποίο νίκησε 1-0 την Ελβετία στο στάδιο «974» της Ντόχα και με το 2Χ2 στις... αποσκευές της (6β.) «κλείδωσε» και μαθηματικά την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.  

Με το «τρίποντο» αυτό η ομάδα του Τίτε «έγραψε» το 17ο παιχνίδι αήττητη σε φάση ομίλων, κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ ξανά στο παρελθόν καμία ομάδα από καταβολής των διοργανώσεων. Παράλληλα, η Βραζιλία νίκησε για πρώτη φορά τους Ελβετούς στην τρίτη μεταξύ τους αναμέτρηση σε Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς τα δύο προηγούμενα ματς είχαν τελειώσει χωρίς νικητή (2-2 το 1950 και 1-1 το 2018). Η Ελβετία στάθηκε σαν ίσος προς ίσο απέναντι στη μεγάλη αντίπαλό της, αμύνθηκε εξαιρετικά, αλλά στο φινάλε λύγισε από το σπουδαίο γκολ του μέσου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τίποτα δεν χάθηκε για το συγκρότημα του Μουράτ Γιακίν, που είχε νικήσει την πρεμιέρα το Καμερούν και της αρκεί μία ισοπαλία στην τελευταία αγωνιστική με τη Σερβία, αρκεί η αφρικανική ομάδα να μην επικρατήσει της Βραζιλίας. Η απουσία του τραυματία Νεϊμάρ, επηρέασε σημαντικά την Βραζιλία, η οποία δεν είχε φαντασία στο παιχνίδι της, ούτε ήταν ιδιαίτερα απειλητική προς την εστία του Ζόμερ.

Μετά από ένα 25λεπτο, που ναι μεν είχε την εδαφική υπεροχή, δε, όμως, ήταν εντελώς ακίνδυνη επιθετικά, στο 27ο λεπτό έχασε μοναδική ευκαιρία για να προηγηθεί. Ο Ραφίνια «σέρβιρε» με εξαιρετική πάσα... μισό γκολ στον Βινίσιους, το τελείωμα του οποίου δεν ήταν ανάλογο της κλάσης του κι ο Ζόμερ έδιωξε σε κόρνερ. Ακολούθησε στο 30΄ το μακρινό σουτ του Ραφίνια που δεν αιφνιδίασε το γκολκίπερ των Ελβετών. Η φάση με τον επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η μοναδική «καθαρή» ευκαιρία του κατά τ΄ άλλα μέτριου έως κακού σε ποιότητα, φάσεις και ρυθμού, πρώτου 45λεπτου.

Το β΄ ημίχρονο ξεκίνησε πιο... ζωντανό, με την Ελβετία ν΄ απειλεί πρώτη στο 52΄. Ο Ρίντερ μπήκε από δεξιά μόνος του, γύρισε τη μπάλα, αλλά το σουτ του Σο βρήκε πάνω στα σώματα των αμυντικών της Βραζιλίας. Στο 56΄ η «σελεσάο» άγγιξε το γκολ, με την πάσα του Βινίσιους με το εξωτερικό στην καρδιά της μικρής περιοχής και τον Ρισάρλισον να μην προλαβαίνει με προβολή να σκοράρει. Ο ρυθμός του αγώνα είχε αλλάξει στην επανάληψη, όπως και η διάθεση των παικτών να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο. Έτσι στο 63΄ ο Βινίσιους έφυγε από κανονική θέση, πλάσαρε υποδειγματικά τον Ζόμερ, αλλά οι πανηγυρισμοί των Βραζιλιάνων κράτησαν μερικά δευτερόλεπτα καθώς το γκολ δε μέτρησε. Η φάση εξετάστηκε στο VAR κι όπως διαπιστώθηκε στο ξεκίνημά της και πριν η μπάλα φτάσει στον Βινίσιους, ο Ρισάρλισον ήταν εκτεθειμένος. Τη λύση έδωσε τελικά στο 83ο λεπτό ο Κασεμίρο, ο οποίος με φοβερό σουτ με το εξωτερικό μέσα από την περιοχή «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να επέμβει Ζόμερ κι έστειλε την ομάδα του στην φάση των «16» του Μουντιάλ.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Μιλιτάο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ Σάντρο (86΄ Τέλες), Πακετά (46΄ Ροντρίγκο), Κασεμίρο, Φρεντ (58΄ Μπρούνο Γκιμαράες), Ραφίνια (73΄ Άντονι), Βινίσιους, Ρισάρλισον (73΄ Γκαμπριέλ Ζεσούς)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ (86΄ Φρέι), Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τσάκα, Σο (76΄ Εμπισερ), Βάργκας (58΄ Φερνάντες), Ρίντερ (58΄ Στέφεν), Εμπολό (76΄ Σεφέροβιτς)

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ - ΓΚΑΝΑ 2-3

Μετά από ένα δραματικό παιχνίδι στο «Education City Stadium» του Αλ Ραγιάν, η Γκάνα νίκησε 3-2 τη Νότια Κορέα και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για πρόκριση από τον 8ο όμιλο του Μουντιάλ 2022. Οι Αφρικανοί προηγήθηκαν 2-0 στο ημίχρονο, με τέρματα των Σαλίσου (24΄) και Κούντους (34΄), αλλά με δύο γκολ του Γκουέ-σουνγκ Τσο (58΄, 61΄), ο οποίος προτιμήθηκε στην ενδεκάδα αντί του Ούι-τζο Χουάνγκ του Ολυμπιακού, η ασιατική ομάδα ισοφάρισε προσωρινά. Ο Κούντους στο 68΄ χάρισε τελικά τη νίκη στους «black stars», που θα παίξουν πλέον κόντρα στην Ουρουγουάη το εισιτήριο για τους «16». Η Κορέα έμεινε στον ένα βαθμό και, έχοντας μπροστά της το ματς με την Πορτογαλία, οδεύει ολοταχώς προς τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων, για τρίτη σερί διοργάνωση.

Το ματς ξεκίνησε με τους Κορεάτες να παίρνουν τον έλεγχο, να κερδίζουν αλλεπάλληλα κόρνερ (επτά στο πρώτο 20λεπτο!), αλλά να μην καταφέρνουν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία. Στον αντίποδα και κόντρα στη ροή του αγώνα, στην πρώτη στατική φάση που κέρδισε κοντά στην περιοχή, η Γκάνα άνοιξε το σκορ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζόρνταν Αγιού από αριστερά στο 24΄, η μπάλα «κόλλησε» στη μικρή περιοχή και ο προωθημένος Σαλίσου την έσπρωξε στα δίχτυα, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. Οι Ασιάτες έδειξαν σοκαρισμένοι από αυτή την εξέλιξη και, όχι απλά δεν αντέδρασαν, αλλά δέκα λεπτά αργότερα (34΄) δέχθηκαν και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά σε ροή αγώνα.

Ο Τζόρνταν Αγιού σέντραρε από τα αριστερά και ο αμαρκάριστος Κούντους με ωραία κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των «black stars», που απέκτησαν σημαντικό αβαντάζ νίκης. Η Νότια Κορέα προσπάθησε να γίνει πιο ουσιαστική στο β΄ ημίχρονο, έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Γκουέ-σουνγκ Τσο στο 53΄ (απέκρουσε σε κόρνερ ο Ζίγκι) και τελικά κατάφερε να μειώσει στο 58΄. Ο Κανγκ-ιν Λι, στην πρώτη ενέργειά του στο παιχνίδι (μόλις είχε μπει αλλαγή), έκλεψε τη μπάλα, έκανε τη σέντρα και ο Τσο με κοντινή κεφαλιά βρήκε δίχτυα. Ξαφνικά η ψυχολογία άλλαξε και μέσα σε τρία λεπτά ο ίδιος παίκτης ισοφάρισε, πάλι με κεφαλιά, αυτή τη φορά μετά από σέντρα του Τζιν-σου Κιμ.

Ο αγώνας όμως επιφύλασσε κι άλλες συγκινήσεις. Στο 68ο λεπτό η Γκάνα βγήκε μπροστά και ο Μενσά έκανε το γύρισμα προς τον Ινιάκι Γουίλιαμς, ο επιθετικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο δεν βρήκε τη μπάλα, όμως αυτή στρώθηκε στον Κούντους, ο οποίος σούταρε και «νίκησε» τον Σέουνγκ-γκιου Κιμ, «γράφοντας» το 3-2 με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του. Ο Ζίγκι διαφύλαξε το προβάδισμα των Αφρικανών, αποκρούοντας δύσκολα το απευθείας φάουλ του Κανγκ-ιν Λι στο 75΄, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σαλίσου έσωσε σχεδόν πάνω στη γραμμή, στο πλασέ του Τζιν-σου Κιμ, ο οποίος είχε άλλη μία ευκαιρία στο 84΄, όταν αστόχησε σε σουτ μέσα από την περιοχή. Η τελευταία ευκαιρία των Κορεατών ήταν ένα σουτ του Τσο στο 94΄, στο οποίο ο Ζίγκι είπε εκ νέου «όχι» και επισφράγισε τη νίκη της ομάδας του.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα αποβλήθηκε για διαμαρτυρία ο Πορτογάλος προπονητής της Νότιας Κορέας, Πάουλο Μπέντο.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ (Πάουλο Μπέντο): Σέουνγκ-γκιου Κιμ, Μουν-χουάν Κιμ, Μιν-τζάε Κιμ (90+2΄ Κιουν-γκουόν Κουόν), Γιουνγκ-γκουόν Κιμ, Τζιν-σου Κιμ, Γου-γιουνγκ Τζουνγκ (78΄ Ουί-τζο Χουάνγκ), Ιν-μπέομ Χουάνγκ, Χέουνγκ-μιν Σον, Γου-γέονγκ Τζέονγκ (46΄ Σανγκ-χο Να), Τσανγκ-χουν Κουόν (57΄ Κανγκ-ιν Λι), Γκουέ-σουνγκ Τσο

ΓΚΑΝΑ (Οτο Αντο): Ζίγκι, Λαμπτέι (78΄ Οντόι), Αμαρτέι, Σαλίσου, Μενσά (88΄ Ραχμάν), Παρτέι, Αμπντούλ Σαμέντ, Κούντους (83΄ Τζίκου), Α. Αγιού (78΄ Κιερέ), Γουίλιαμς, Τζ. Αγιού (78΄ Σουλεμανά)

ΚΑΜΕΡΟΥΝ - ΣΕΡΒΙΑ 3-3

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση Καμερούν-Σερβία, για την 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου, στο Μουντιάλ του Κατάρ, καθώς στο πιο «χορταστικό» ματς του Μουντιάλ 2022, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3! Πλέον, με συγκομιδή μόλις ενός βαθμού, οι Σέρβοι θα πρέπει να νικήσουν την Ελβετία στην τελευταία αγωνιστική για να ελπίζουν, ενώ οι Αφρικανοί, που έχουν επίσης έναν βαθμό, πιθανότατα θα μείνουν εκτός συνέχειας, δεδομένου ότι οι υποχρεώσεις τους στον όμιλο ολοκληρώνονται με αντίπαλο την Βραζιλία. Τα τέρματα της Σερβίας σημείωσαν οι Πάβλοβιτς (45`+1`), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (45`+3`) και Μίτροβιτς (53`), ενώ οι Καμερουνέζοι προηγήθηκαν με τον Καστελέτο στο 29ο λεπτό, μείωσαν με τον Αμπουμπακάρ (64`) και ισοφάρισαν με τον Τσούπο Μοτίνγκ (66`). Η αναμέτρηση διεξήχθη στο εντυπωσιακό και χωρητικότητας 44.325 θεατών, «Al Janoub Stadium» της πόλης Αλ Ουάκρα.

Ο Ριγκομπέρ Σονγκ απέκλεισε από την αποστολή λόγω πειθαρχικού παραπτώματος τον Ονάνα, την θέση του οποίου ανάμεσα στα δοκάρια, πήρε ο Ντεβίς Επασί, ο οποίος έχει αγωνισθεί σε Λεβαδειακό, ΟΦΗ και Λαμία. Ο Καμερουνέζος προπονητής παρέταξε τους παίκτες του σε σχηματισμό 4-3-3, με «αιχμή του δόρατος» τον Τσούπο-Μοτίνγκ, ενώ επέλεξε και πάλι στην άμυνα τον Νικολά Ενκουλού του Αρη και στην μεσαία γραμμή τον άσο του Ολυμπιακού, Πιέρ Κούντε Μαλόνγκ, στο ντεμπούτο του στο Μουντιάλ του Κατάρ. Από την πλευρά του, ο Ντράγκαν Στοϊκοβιτς προτίμησε το 3-4-1-2, με τον Αντριγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ στην δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής και τον Τάντιτς σε ελεύθερο ρόλο, πίσω από τους Μίτροβιτς και Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς στην επίθεση. 

Στην πρώτη αξιόλογη φάση του ματς, οι Σέρβοι έφθασαν μία... ανάσα από το γκολ. Ηταν το 10ο λεπτό, όταν μετά από ατομική ενέργεια του Ζίβκοβιτς, η μπάλα έφθασε στον Τάντιτς, ο οποίος έπαιξε το «1-2» με τον Μίτροβιτς. Ο επιθετικός της Φούλαμ βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και σε θέση πλάγια δεξιά «αδειάζοντας» τον Ενκουλού, αλλά το σουτ του, έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Επασί. Επτά λεπτά αργότερα, και μετά από ενέργεια του Τάντσιτς από τα αριστερά, ο Μίτροβιτς βρέθηκε μόνος, στο ύψος του πέναλτι, αλλά έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ. Στο 19ο λεπτό, οι Αφρικανοί «απάντησαν», όταν ο Κούντε βρέθηκε σε θέση έξω δεξιά και σούταρε δυνατά λίγο έξω από την περιοχή, «υποχρεώνοντας» τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς να απομακρύνει την μπάλα σε κόρνερ. 

Κι ενώ οι Σέρβοι έδειχναν το «αφεντικό» στο ματς, αυτοί που προηγήθηκαν ήταν οι Καμερουνέζοι. Μετά από κόρνερ στο 29ο λεπτό, ο Ενκουλού πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα προς την εστία της Σερβίας, με τον επερχόμενο Καστελέτο να την σπρώχνει στα δίχτυα. Οι Ευρωπαίοι, με καλύτερους παίκτες τους Ζίβκοβιτς και Τάντιτς, προσπάθησαν να αντιδράσουν και δέκα λεπτά αργότερα, ο μεσοεπιθετικός του Αγιαξ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά πλάσαρε ψηλά πάνω από την εστία του Επασί. Στο 43ο λεπτό, ο Κούντε, με δύο σουτ μέσα από την περιοχή και αφού μεσολάβησε η απόκρουση του Σέρβου τερματοφύλακα, δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα γκολ του Καμερούν, για να έλθει η «απάντηση» των Σέρβων στο 45+1`, όταν μετά από φάουλ του Τάντιτς, ο Πάβλοβιτς έστειλε με κεφαλιά την μπάλα να «αναπαυθεί» στην εστία των Αφρικανών, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι Ευρωπαίοι έφθασαν στην ανατροπή στο 45+3`, όταν μετά από ασίστ του Ζίβκοβιτς, ο Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, με σουτ έξω από την περιοχή, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Επασί.

Στο δεύτερο μέρος, οι Σέρβοι μπήκαν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» την νίκη και τα κατάφεραν... προσωρινά, όταν στο 53ο λεπτό «έκρυψαν» την μπάλα και ο Ζίβκοβιτς -στην δεύτερη ασίστ του στο ματς- την έδωσε «συστημένη» στον Μίτροβιτς, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα του ανήμπορου ν' αντιδράσει, Επασί. Ωστόσο, οι Καμερουνέζοι, αντέδρασαν και μείωσαν στο 64` με τον νεοεισελθόντα Αμπουμπακάρ, ο οποίος δύο λεπτά αργότερα έδωσε έτοιμο γκολ στον Τσούπο-Μοτίνγκ, που ισοφάρισε εξ επαφής σε 3-3! Η έμπνευση του Σονγκ να περάσει στο ματς τον Βενσάν Αμπουμπακάρ, ήταν αυτή που «γύρισε» το αποτέλεσμα, καθώς ο άσος της Αλ Νασρ εκμεταλλέυθηκε ιδανικά την... ανυπαρξία της σερβικής αμυντικής λειτουργίας. Στο 76ο λεπτό, ο Μίτροβιτς απέτυχε να σκοράρει στο τετ-α-τετ με τον Επασί ν' απομακρύνει την μπάλα, ενώ στο 89` ο Σέρβος επιθετικός έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καμερουνέζου τερματοφύλακα, στις τελευταίες σημαντικές φάσεις του ματς.

 ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Ριγκομπέρ Σονγκ): Επασί, Φαϊ, Καστελέτο, Ενκουλού, Τολό, Ανγκισά (81` Γκουέ), Κούντε (67` Οντούα), Ονγκλά (55` Αμπουμπακάρ), Μπεμό (81` Εν Κουντού), Εκαμπί (67` Μπασογκόγκ), Τσούπο-Μοτίνγκ.

ΣΕΡΒΙΑ (Ντράγκαν Στόϊκοβιτς): Βάνια Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς (78` Μπάμπιτς), Πάβλοβιτς (56` Στεφάν Μίτροβιτς), Ζίβκοβιτς (78` Ράντονιτς), Μαξίμοβιτς, Λούκιτς, Κόστιτς (92` Τζούριτσιτς), Τάντιτς, Σεργκέϊ Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (79` Γκρούγιτς), Αλεξάνταρ Μίτροβιτς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA