Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην προημιτελική φάση των 8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ πέρασε η Αγγλία, καθώς επικράτησε με 3-0 κόντρα στη Σενεγάλη. Τα «Τρία Λιοντάρια» άνοιξαν το σκορ στο 39' με τον Χέντερσον. Ακολούθησε το δεύτερο τέρμα στο 48' από τον Κέιν, ενώ ο Σακά διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 57".

Διαβάστε ακόμα: Μουντιάλ 2022: Στους 8 η Γαλλία με ηγέτη τον Μπαπέ και τον Ζιρού να γράφει Ιστορία - 3-1 την Πολωνία

Με τους Τζουντ Μπέλινγχαμ (σε ηλικία 19 ετών και 158 ημερών ο άσος της Ντόρτμουντ έγινε ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης που ξεκίνησε βασικός στην εθνική Αγγλίας σε νοκ άουτ ματς Μουντιάλ, μετά από τον Μάικλ Όουεν, ο οποίος το 1998 απέναντι στην Αργεντινή ήταν μόλις 18 ετών και 198 ημερών) και Φιλ Φόντεν να μοιράζουν ασίστ (μία ο πρώτος, δύο ο δεύτερος) και τους Χέντερσον, Κέιν, Σάκα ν΄ αξιοποιούν τις πάσες των συμπαικτών τους, τα «Τρία Λιοντάρια» κατάφεραν να προκριθούν εύκολα στους προημιτελικούς, όπου τους περιμένει η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γαλλία (Σάββατο στις 21:00).

Η προσπάθεια της Σενεγάλης να περάσει στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά από 20 χρόνια δεν στέφθηκε με επιτυχία. Το συγκρότημα του Αλιού Σισέ στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο για 38 λεπτά, αλλά από τη στιγμή που δέχθηκε το πρώτο γκολ, κατέρρευσε και παραδόθηκε άνευ όρων. Η αφρικανική ομάδα απείλησε στο 4ο λεπτό, με τον Ντιά να εφορμά προς την εστία του Πίκφορντ, αλλά την τελευταία στιγμή έχασε τον έλεγχο της μπάλας πριν προλάβει να πλασάρει.

Το ματς είχε αργό τέμπο, καθώς οι παίκτες της Αγγλίας προσπαθούσαν, κρατώντας περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους, να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Έξω από την περιοχή της Σενεγάλης, όμως, τα πάντα τελείωναν για τα «Τρία Λιοντάρια», καθώς εκτός του Μπέλινγχαμ, οι υπόλοιποι παίκτες της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης δεν μπορούσαν να "βρεθούν" μεταξύ τους.

Κόντρα στη ροή του αγώνα η Αγγλία άνοιξε το σκορ στο 38΄. Στην πρώτη της οργανωμένη επιθετική προσπάθεια η ομάδα του Σαουθγκέιτ άλλαξε ωραία τη μπάλα, ο Κέιν έδωσε στον Μπέλινγχαμ κι ο τελευταίος με ασίστ... μισό γκολ έδωσε την ευκαιρία στον Χέντερσον να πλασάρει υποδειγματικά τον Μεντί (1-0) από το σημείο του πέναλτι. Το γκολ έδωσε «φτερά» στους Άγγλους, που πέτυχαν και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45΄+3), με τον Χάρι Κέιν ν΄ «ανοίγει λογαριασμό» στη διοργάνωση. 

Σε γρήγορη αντεπίθεση, ο Μπέλινγχαμ έδωσε στον Φόντεν, ο οποίος «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον αρχηγό της Εθνικής και ο τελευταίος δεν αστόχησε. Ο Κέιν έφτασε τα 52 γκολ σε 79 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του (11 σε μεγάλες διοργανώσεις, εκ των οποίων 4 σε Euro και 7 σε Μουντιάλ) και πέρασε στη δεύτερη θέση της λίστας των σκόρερ όλων των εποχών, ένα λιγότερο από τον Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή (σε 120 ματς). Η Αγγλία κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο στο β΄ μέρος και δεν άργησε να κάνει το 3-0 και να τελειώσει το ματς. Πάλι από ασίστ του Φόντεν, στο 57΄, ο Σάκα ανέβασε το δείκτη του σκορ, με το τρίτο του τέρμα στη διοργάνωση.

Οι συνθέσεις:

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς (76΄ Ντάιερ), Μαγκουάιρ, Σο, Χέντερσον (82΄ Φίλιπς), Ράις, Μπέλινγχαμ (76΄ Μέισον Μάουντ), Σάκα (65΄ Ράσφορντ), Κέιν, Φόντεν (65΄ Γκρίλις)

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Αλιού Σισέ): Ε.Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιάκομπς (84΄ Μπαλό-Τουρέ), Σις (46΄ Γκέιγ), Ν.Μεντί, Εντιαγέ (46΄ Ντιένγκ), Ντιατά, Σαρ, Ντιά (72΄ Ντιεντιού)

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA