Το μαχητικό F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας αναβαθμίστηκε στην έκδοση Viper στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και της Lockheed Martin.
Στο Τέξας θα πραγματοποιηθούν όλα τα αναγκαία επίγεια και πτητικά τεστ -που περιλαμβάνουν προσομοίωση σε ειδικούς θαλάμους- ώστε το αεροσκάφος να πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Μετά την ολοκλήρωση των πτητικών δοκιμών, το F-16 θα επιστρέψει στην Ελλάδα ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τα επόμενα έξι αεροσκάφη F-16 θα περάσουν τις πύλες της ΕΑΒ για αποσυναρμολόγηση και αναβάθμιση.
Αναβάθμιση 84 μαχητικών σε έκδοση Viper
Συνολικά, θα αναβαθμιστούν σε Viper 84 ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη F-16 με χρονικό ορίζοντα έως το 2027. Για κάθε ένα από αυτά, η διαδικασία αναβάθμισης διαρκεί από εννέα έως έντεκα μήνες.

Για τα επόμενα έξι χρόνια, σε διαδικασία αναβάθμισης αναμένεται να βρίσκονται ταυτόχρονα περίπου 12 αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε ακόμα:
ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό
- Διαρροή ερωτικού βίντεο πυροδοτεί διπλή παραίτηση και ένταση στην κυβέρνηση του Μαυροβουνίου
- Οι κόντρες για τα Ίμια, το... ευγενικό SMS στους γαλάζιους κι αυτό που ενώνει Καμμένο-Κασσελάκη
- «Γιάννη άκουσες; Τούρκοι κομάντος πατήσανε ελληνικό έδαφος»: Ο Γιάννης Πολίτης θυμάται το βράδυ των Ιμίων
- Καιρός: Καθολική επιδείνωση με χιόνια – Η πιο επικίνδυνη ημέρα της κακοκαιρίας
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.