Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Το πρώτο ελληνικό F-16 Viper έφτασε στο Τέξας

To πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας έφτασε στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin Aero στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το μαχητικό F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας αναβαθμίστηκε στην έκδοση Viper στην Ελλάδα, με τη συνεργασία της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) και της Lockheed Martin.

Στο Τέξας θα πραγματοποιηθούν όλα τα αναγκαία επίγεια και πτητικά τεστ -που περιλαμβάνουν προσομοίωση σε ειδικούς θαλάμους- ώστε το αεροσκάφος να πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Μετά την ολοκλήρωση των πτητικών δοκιμών, το F-16 θα επιστρέψει στην Ελλάδα ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τα επόμενα έξι αεροσκάφη F-16 θα περάσουν τις πύλες της ΕΑΒ για αποσυναρμολόγηση και αναβάθμιση.

Αναβάθμιση 84 μαχητικών σε έκδοση Viper

Συνολικά, θα αναβαθμιστούν σε Viper 84 ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη F-16 με χρονικό ορίζοντα έως το 2027. Για κάθε ένα από αυτά, η διαδικασία αναβάθμισης διαρκεί από εννέα έως έντεκα μήνες.

Για τα επόμενα έξι χρόνια, σε διαδικασία αναβάθμισης αναμένεται να βρίσκονται ταυτόχρονα περίπου 12 αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό

Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη των «27» της ΕΕ - Το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τα άλλα θέματα που συζητούνται


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#Τέξας