Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι συνομιλίες συνεχίστηκαν από το σημείο όπου έμειναν στον 61ο γύρο, που διεξήχθη στις 25 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Οι δύο αντιπροσωπείες ξεκίνησαν τις διερευνητικές επαφές στις 10:30 το πρωί. Ως είθισται, οι δύο αντιπροσωπείες θα ενημερώσουν τις ηγεσίες τους για τα διαμειφθέντα.

Στόχος των επαφών είναι οι δύο πλευρές να διερευνήσουν σημεία σύγκλισης με ορίζοντα ενδεχόμενες μελλοντικές διαπραγματεύσεις, με την ελληνική πλευρά να έχει ξεκαθαρίσει ότι μοναδικό αντικείμενο είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει του Διεθνούς Δικαίου.

Η τουρκική αντιπροσωπεία προσήλθε στην σημερινή συνάντηση στην Αθήνα έχοντας διαμηνύσει ότι θα κινηθεί σε ανάλογο κλίμα με αυτό του 61ου γύρου, ο οποίος διεξήχθη σχεδόν πριν από δύο μήνες στον Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη.

Την Τετάρτη (17/3) θα διεξαχθούν στην Αθήνα και οι πολιτικές διαβουλεύσεις Ελλάδας – Τουρκίας, που πραγματοποιούνται σε επίπεδο υπηρεσιακών γενικών γραμματέων των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. Από τη μια πλευρά του τραπεζιού θα καθίσει ο υπηρεσιακός γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης, και από την άλλη ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Σεντάτ Ονάλ.

Οι τακτικές πολιτικές διαβουλεύσεις έχουν θεσμοθετηθεί μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, στις οποίες συμμετέχουν αντιπροσωπείες των δύο χωρών, με επικεφαλής, από την Ελλάδα, τον υπηρεσιακό γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών και από την Τουρκία, τον υφυπουργό Εξωτερικών.

Διαβάστε ακόμα:

Κατά του δικαιώματος στην άμβλωση ψήφισε ο Κυμπουρόπουλος – Τον «αδειάζει» η ΝΔ

AstraZeneca - Κικίλιας: Συνεχίζουμε να εμβολιαζόμαστε κανονικά – Εμπιστευόμαστε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.