Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε αρένα λίγο έλειψε να μετατραπεί η Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή τις βαρύτατες ύβρεις που εξαπέλυσε κατά της ΝΔ ο Παύλος Πολάκης, υποστηρίζοντας ότι ανήκει στην παράταξη του μαυραγοριτισμού και του δωσιλογισμού και συνεπώς δεν μπορεί να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για διαπλοκή και διαφθορά.

Ο ακραίος αυτός χαρακτηρισμός προκάλεσε χάος στην αίθουσα, αφού οι παριστάμενοι βουλευτές της ΝΔ, έγιναν έξαλλοι και έχοντας πια σηκωθεί όρθιοι απαιτούσαν να πάρει πίσω τη βαρύτατη προσβολή.

Πρώτος αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, στηλιτεύοντας το ήθος και το ύφος του κ. Πολάκη και παραθέτοντας το παράδειγμα του χοίρου και το λέοντα από τους μύθους του Αισώπου, όπου ο λέοντας αρνήθηκε να μονομαχήσουν όταν είδε τον χοίρο να κυλιέται στη λάσπη. Ο ίδιος, δε, κάλεσε σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να απαντήσει ξεκάθαρα αν τον εκφράζουν οι προσβολές του βουλευτή του.

«Δεν ασχολούμαστε με τις ύβρεις του κ. Πολάκη. Δεν ανεχόμαστε όμως όσα είπε. Να απαντήσει ο κ. Τσίπρας αν τον εκφράζουν. Δεν θα ανεχθούμε αυτή τη λάσπη από εσάς. Μάθετε επιτέλους ότι είστε η παράταξη που έβλαψε περισσότερο από όλες τον τόπο και τη δημοκρατία στα τέσσερα χρόνια άθλιας διακυβέρνησης σας», φώναξε απευθυνόμενος στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πήρε ξανά το λόγο ο Πολάκης

Ο Παύλος Πολάκης πήρε εκ νέου το λόγο. Και όχι μόνο δεν ανακάλεσε τις ύβρεις, αλλά επέμεινε εξαπολύοντας εξίσου βαριές κατηγορίες και προσβολές, εναντίον σύσσωμης της παράταξης της ΝΔ, χαρακτηρίζοντας χοίρους αυτούς που σαν σήμερα εκτέλεσαν τον Μπελογιάννη και του συντρόφους τους και προσωπικά κατά του κ. Πλεύρη χαρακτηρίζοντας «γουρούνια» όσους  στα νιάτα τους συμμετείχαν σε πορείες της Χρυσής Αυγής και σήμερα το παίζουν δημοκράτες.

Ο ίδιος, δε, κατέταξε εαυτόν και ΣΥΡΙΖΑ στην παράταξη των Κολοκοτρωναίων και του Βελουχιώτη, θέτοντας αυτομάτως τη ΝΔ σε εκείνη «των κοτζαμπάσηδων, των Τσολάκογλου,  των χουντικών», για να καταλήξει πως «αυτά τα δυο στρατόπεδα είναι που συγκρούονται μέχρι σήμερα».

Φανερά ενοχλημένος ήταν και ο προεδρεύων, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος σχολίασε καυστικά την αποχώρηση του κ. Πολάκη ως απουσία ανοχής στις αλήθειες και επισημαίνοντας ότι: «θα πρέπει να γνωρίζει τόσο ο ίδιος όσο και αυτοί που ταυτίζονται μαζί του ότι η Νέα Δημοκρατία  είναι αυτή η οποία άμβλυνε τις συνέπειες ενός εμφυλίου, που πήρε τις σωστές για τη χώρα αποφάσεις κατά το παρελθόν και διατήρησε ανέπαφες τις αρχές του διαφωτισμού. Τα ηγετικά της στελέχη πολέμησαν όσο λίγοι τη δικτατορία και το σύνταγμα του Καραμανλή. Να είναι προσεκτικοί όσοι μιλούν για τη Νέα Δημοκρατία και ο Πολάκης και όσοι ταυτίζεστε μαζί του».

«Βολές» από Πλεύρη και Μαρκόπουλο 

Για βαθιά διχαστικό λόγο κατηγόρησε τον Παύλο Πολάκη στη λήξη αυτού του λεκτικού επεισοδίου, ο Θάνος Πλεύρης. «Μετά τον εμφύλιο σπαραγμό αυτή η παράταξη έθεσε τις βάσεις για να έχουμε τη Δημοκρατία που έχουμε», τόνισε, καλώντας εκ νέου τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση.

Ένταση επικράτησε προσωρινά και λίγη ώρα αργότερα όταν ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει αν είναι κόμμα «του πεζοδρομίου ή του κοινοβουλίου», συγκρίνοντας το λόγο του κ. Πολάκη με ανακοίνωση του πολυϊσοβίτη τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA