Μενού
  • Α-
  • Α+

Διαδραστικότητα υπήρξε στη Βουλή κατά τη διάρκεια ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, καθώς τα σφοδρά πυρά του εναντίον της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά για διαχειριστική ανικανότητα απέναντι στην πανδημία, προκάλεσαν αρκετές φορές της αντιδράσεις της πτέρυγας της ΝΔ αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, που απηύθυνε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ερωτήσεις, προκαλώντας μίνι διαλόγους μεταξύ των δύο αρχηγών.

Ένας εξ αυτών καταγράφηκε όταν ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε ελλιπή μέτρα προστασίας σε χώρους εργασίας και ΜΜΜ και αναφερόμενος στην εστίαση που παραμένει κλειστή, μίλησε για τη δυνατότητα επανεκκίνησης με τραπέζια στον εξωτερικό χώρο και τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

«Ήταν πολύ ωραίος δίσκος το “τραπεζάκια έξω” του Σαββόπουλου», αντέδρασε χαριτολογώντας ο ίδιος σε σχόλια της γαλάζιας παράταξης.

Ενώ την ίδια ώρα παρενέβη ο πρωθυπουργός, ρωτώντας ευθέως: «Αυτό εισηγείστε;», προκαλώντας την σε υψηλούς τόνους επίθεση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εν μέσω χειροκροτημάτων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αντέτεινε: Αυτό που εισηγούμαι κ. Μητσοτάκη είναι ότι δεν ξέρετε που πατάτε και πού βρίσκεστε. Αυτό λέω».

Λίγη ώρα αργότερα οι δύο πολιτικοί αρχηγοί είχαν έναν ακόμη διάλογο αναφορικά με την πολιτική της Γερμανίας στα εμβόλια όταν ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι αγόρασε από τη Pfizer.

  • Κ. Μητσοτάκης: Γι’ αυτό είναι πίσω μας στους εμβολιασμούς; Επειδή αγόρασε από τη Pfizer;
  • Α. Τσίπρας: Να ακολουθείτε και στα καλά της τη Γερμανία όχι μόνο στα κακά της. Αυτή έδωσε μεγαλύτερη στήριξη στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Στιγμές γέλιου προσέφερε πάντως ο διάλογος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, για τον… διαιτητή, όταν ο δεύτερος ζήτησε από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ολοκληρώνει την ομιλία του, καθώς είχε υπερβεί κατά πολύ τον προβλεπόμενο χρόνο.

Αν και αρχικά ο κ. Τσίπρας σημείωσε ενοχλημένος: «κύριε πρόεδρε θα μετράτε και με την κλεψύδρα το χρόνο μου;», αμέσως μετά αστειευόμενος πρόσθεσε: «μη με διακόπτετε τουλάχιστον πάνω στον ειρμό μου. Γιατί είστε σαν τον διαιτητή, που σφυρίζει πάνω όταν η ομάδα πάει να αναπτυχθεί. Δεν είναι δίκαιος αυτός ο διαιτητής».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA