Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μενδώνη για την Ακρόπολη: Ας έρθει να απαντήσει ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσκληση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη προς τον Αλέξη Τσίπρα, να επισκεφθούν μαζί την Ακρόπολη και να τον ξεναγήσει στα έργα αποκατάστασης.

«Αντί η κα Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που της κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου», τονίζει αρχικά στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και συνεχίζει σημειώνοντας τα εξής: «Και κυρίως να απαντήσει στο ένα και απλό ερώτημα: Ισχύει ή όχι η Σύμβαση Δωρεάς που έφερε στη Βουλή με την υπογραφή τριών υπουργών, η οποία στο Άρθρο 9 με τίτλο "Αναφορά Δωρεάς" ορίζει ότι θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή με την αναφορά: "Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη (Ιούνιος 2020)".

»Εάν ισχύει, είναι κοινή συκοφάντης και βέβηλη. Εάν δεν ισχύει, είναι προφανές πως μετά τη θύελλα αντιδράσεων, παραβιάζει τη σύμβαση που η ίδια υπέγραψε. Ας αποφασίσει τι από τα δύο ισχύει και ας έρθει να απαντήσει ως υπουργός στη Βουλή και όχι ως ξεναγός του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ακρόπολη».


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#ΣΥΡΙΖΑ #Λίνα Μενδώνη #Ακρόπολη