Μενού
  • Α-
  • Α+

«Μαγείρεμα» των επίσημων πρακτικών με απαλοιφή κρίσιμων δηλώσεων του Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική  καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δηλώνει πως εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση κατά του Προέδρου της Επιτροπής Σταύρου Κελέτση, για παραποίηση των πρακτικών. Ο κ. Παππάς έχει ζητήσει δε να ακούσει τη μαγνητοφώνηση της εξέτασης.

Ο πρώην υπουργός κατήγγειλε εγγράφως «μαγείρεμα» των πρακτικών δια της απαλοιφής κρίσιμων δηλώσεων του μάρτυρα και δη όπως υποστηρίζει της ανάκλησης των ισχυρισμών του περί ύπαρξης sms, τα οποία έχει στην κατοχή του και αποδεικνύουν τις καταγγελίες του για την  εικονικότητα της υπεργολαβίας με τη CCC, αλλά και παρεμβάσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτή της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, που επιτέθηκε στον μάρτυρα κατηγορώντας τον ότι επιδιώκει μόνο να μην επιστρέψει το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και η αντιπαράθεσή της με τον Πρόεδρο της Επιτροπής με αναφορά σε «κομμωτήριο».

Διαβάστε ακόμη: Προανακριτική Παππά: Κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για την εξέταση Καλογρίτσα

Ο κ. Παππάς ζητάει να ακούσει τη μαγνητοφώνηση της επίμαχης εξέτασης, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν διαγραφές αποσπασμάτων των πρακτικών και εφόσον αυτό αποδειχτεί να γίνει διόρθωση και συμπλήρωσή τους. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, υποστηρίζει ότι τυχόν απόρριψη του αιτήματός του, συνιστά παραβίαση της αρχής της δίκαιης δίκης και καθιστά άκυρη τη διαδικασία. Το αίτημα Παππά υπερασπίστηκε σε υψηλούς τόνους και η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, καταγγέλλοντας αυθαίρετη αλλοίωση του περιεχομένου των πρακτικών της χθεσινής εξέτασης του κ. Καλογρίτσα.

ΝΔ: Τερτίπια του ΣΥΡΙΖΑ για καθυστέρηση εξέτασης Καλογρίτσα

Το ζήτημα πυροδότησε ένταση στην Επιτροπή με αντεγκλήσεις βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Η σύγκρουση του Προέδρου της Επιτροπής, Σταύρου Κελέτση με την Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία όπως υποστηρίζει ο κ. Παππάς δεν κατεγράφη στα πρακτικά, αφορά ατυχές σχόλιο του πρώτου για την κόμμωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο στην συνέχεια ανακάλεσε και το οποίο κατά πληροφορίες της ΝΔ είχε ζητήσει η ίδια να διαγραφεί από τα πρακτικά. Βουλευτές της ΝΔ ερμήνευαν τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ως παρεκλυστικό παιχνίδι καθυστερήσεων των ουσιαστικών εργασιών της Επιτροπής.Ενδεικτική του κλίματος είναι η αντίδραση του εισηγητή της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη, που είπε κατά πληροφορίες πως:  «Έχουμε απ’ έξω τον μάρτυρα και κάποιοι εδώ διακόπτουν και καθυστερούν», ενώ και ο  Δημήτρης Μαρκόπουλος από τη ΝΔ φέρεται να σημείωσε: «Κύριε πρόεδρε ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι λειτουργεί παρελκυστικά. Είμαστε εδώ μια ώρα και δεν έχει έλθει ακόμα ο μάρτυρας».

Τι είχε πει ο Καλογρίτσας; 

«Ρουκέτες» για σχέδιο απόκτησης του λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel με συντονιστή και καθοδηγητή τον Νίκο Παππά, «μπροστινό» τον ίδιο και συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών με χρήματα από εικονική υπεργολαβία με τη λιβανέζικη κατασκευαστική CCC, εκτόξευσε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, στην πρώτη ημέρα εξέτασής του από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, χθες Δευτέρα. «Ο Παππάς μου είπε να μπω «μπροστινός» - Με έστειλε στον Άραβα με εντολές» φέρεται να είπε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA