Μενού
  • Α-
  • Α+

Για φιάσκο και παρωδία έκαναν λόγο πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρώτη ημέρα εξέτασης του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τους χειρισμούς Παππά στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, ενώ κύκλοι από τη Νέα Δημοκρατία απαντούσαν «Κακός σύμβουλος ο πανικός. Όσοι βιάζονται να μιλήσουν για φιάσκο, καλό θα είναι να θυμηθούν πότε και σε ποιους μιλούσαν ή έστελναν μηνύματα».

Διαβάστε ακόμηΚαλογρίτσας στην Προανακριτική: Ο Παππάς μου είπε να μπω «μπροστινός» - Με έστειλε στον Άραβα με εντολές

Κύκλοι της ΝΔ έκαναν λόγο για «πανικό» του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας δηκτικά πως είναι κακός σύμβουλος και επικρίνοντας ως «πρωτοφανές» για τα κοινοβουλευτικά ήθη το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παρουσία στην εξέταση του δικηγόρου του κ. Παππά, καθώς και τις συνεχείς διακοπές του μάρτυρα. Κόντρα δε στην προσπάθεια αποδόμησης της αξιοπιστίας του μάρτυρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι ίδιοι κύκλοι υπογράμμιζαν πως ο κ. Καλογρίτσας και μίλησε και «έδειξε»…

Το σχόλιο κύκλων της ΝΔ έχει ως εξής: Καλός σύμβουλος ο πανικός. Το πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά ήθη και τις πρακτικές όλων των προηγουμένων προανακριτικών επιτροπών αίτημα να παραστεί ο δικηγόρος του Νίκου Παππά εντός της αιθούσης, μεσούσης της κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα, κι ενώ πληροφορίες έφεραν τον μάρτυρα να προσδιορίζει τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ ως εκείνον που αποκαλώντας τον «καπετάνιο» του ζήτησε να δώσει το όνομα του στο κανάλι , είναι ενδεικτικό της σύγχυσης και του πανικού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Οι διαρκείς προσπάθειες των Παύλου Πολάκη και Θεοδώρας Τζάκρη με παρεμβάσεις τους να μην καταθέσει ο μάρτυρας, αποδεικνύουν την απώλεια ψυχραιμίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κατά δήλωσή του «ξαναστρατολογημένος» στο κόμμα μετά τις δεύτερες εκλογές του 2015 μεγαλοεργολάβος, εκείνος που «στήριζε τον ΣΥΡΙΖΑ με… όλες του τις δυνάμεις» και που επικοινωνούσε συνεχώς και βρισκόταν διαρκώς με τον Νίκο Παππά είτε στο σπίτι του, είτε στο σπίτι του πρώην υπουργού, είτε σε ταβέρνες», μίλησε. Κι όχι μόνο αυτό. Επίσης «έδειξε».

Τι είχε πει ο ΣΥΡΙΖΑ; 

Νωρίτερα κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυαν επίθεση κατά του μάρτυρα για το αίτημα διακοπής της εξέτασής του λόγω αδιαθεσίας, αφήνοντας υπαινιγμούς για πρόσχημα υπεκφυγής, προκειμένου να μην υποστεί τη βάσανο των ερωτήσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποία είναι «πάνοπλοι» με επιχειρήματα και τεκμήρια, καταλήγοντας στο σχόλιο ότι με κοινή ευθύνη ΝΔ και μάρτυρα η Επιτροπή εξελίσσεται σε φιάσκο και παρωδία. Αναλυτικά οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν τα εξής: 

Ο κ. Καλογρίτσας προσήλθε σήμερα στην Προανακριτική για ΝΑ ΜΗΝ ολοκληρώσει την επανάληψη όσων είχε αναφέρει στη διάτρητη έγκλησή του.

Η ξαφνική του αδιαθεσία δεν μπορεί να καλύψει:

  • Την ύπαρξη εγγυητικής επιστολής, που δείχνει ότι η εταιρεία Βλαδίμηρος Καλογρίτσας είχε στα ταμεία της 8 εκατ. ευρώ ήδη από την 1η Ιουλίου 2016. Δύο μήνες, δηλαδή, πριν από τον διαγωνισμό για τις άδειες. Συνεπώς, καταρρέει με πάταγο το αφήγημα Καλογρίτσα-ΝΔ ότι ήταν «μπροστινός» και ότι δεν είχε χρήματα.
  • Ότι αναδιπλώθηκε στο θέμα των sms. Γιατί, άραγε, ενώ ξεκίνησε την τοποθέτησή του, αναφερόμενος σε αυτά, στη συνέχεια είπε ότι δεν θα τα καταθέσει;
  • Το τρίτο επεισόδιο στο σίριαλ της παρωδίας, που «έπαιξε» σήμερα, με πρωταγωνιστή τον βασικό κατήγορο, ο οποίος αδιαθέτησε για μια ακόμα φορά.

Η Ν.Δ. ευθύνεται πλήρως για την κατάντια και τον συνεχή ευτελισμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Σε ένα πράγμα συμφωνούμε, πάντως, με τον κ. Καλογρίτσα: Αυτή η επιτροπή εξελίσσεται σε φιάσκο και παρωδία.

ΝΔ: Θυμηθείτε με ποιους ανταλλάσσατε sms αντί να μιλάτε για φιάσκο

Κύκλοι της ΝΔ, επιφύλασσαν καυστική απάντηση στο τέλος της δικής τους ανακοίνωσης, αναφορικά με τις αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ περί φιάσκου. Ειδικότερα, ανέφεραν τα εξής: «Σελίδες με email και SMS. Όσοι λοιπόν βιάζονται να μιλήσουν για φιάσκο, καλό θα είναι να θυμηθούν καλύτερα που, πότε και σε ποιους μιλούσαν ή έστελναν μηνύματα. Όσοι μιλούν για ευτελισμό της προανακριτικής καλύτερα θα είναι να αφήσουν το μάρτυρα να ολοκληρώσει την κατάθεση του και να μην απευθύνουν εκκλήσεις όπως αυτή του Παύλου Πολάκη που καλούσε τον Χρήστο Καλογρίτσα να μη «δώσει» τον Νίκο Παππά «στη Δεξιά του Θάνου Πλεύρη».   Κι όσοι βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα, καλό θα είναι απλά να περιμένουν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA