Μενού
  • Α-
  • Α+

Να αποδημήσει την επιχείρηση του ΣΥΡΙΖΑ να υποβαθμίσει τα χθεσινά SMS που αποκάλυψε και να πλήξει την αξιοπιστία του, επιχείρησε σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο Χρήστος Καλογρίτσας που φέρεται να υποστήριξε πως ο Νίκος Παππάς κοιμόταν στο σπίτι του και γνώριζε μέχρι και την καφετζού του γραφείου του. 

Διαβάστε ακόμη: Νέο SMS Παππά αποκαλύπτει ο Καλογρίτσας στην προανακριτική: Στο κανάλι κατείχα τις μετοχές Παππά

Αναλυτικότερα, οι πληροφορίες θέλουν τον μάρτυρα να έχει πει τα ακόλουθα: 

Χ. Καλογρίτσας:  Άκουσα πως ο Νίκος ο Παππάς συνάντησε όλους τους επιχειρηματίες που ενδιαφέρθηκαν για τα κανάλια. Άρα σημαίνει ότι μας είδε όλους κατά τον ίδιο τρόπο. Άρα σημαίνει πως κοιμόταν και στα σπίτια όλων αυτών. Έτσι έκανε σε εμένα. Άρα υποθέτω τα ίδια έκανε με όλους. Εμένα ο Παππάς ήταν φίλος. Να ξεκαθαρίσει: έτσι με έβλεπε; Όπως τους άλλους; Ή είχαμε κάτι το διαφορετικό; Με είδε στο σπίτι του. Στο σπίτι μου. Στο γραφείο μου. Εκεί γνώρισε πολύ κόσμο στο γραφείο μου. Εκεί υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν παραμείνει.  Για παράδειγμα μια Βουλγάρα καφετζού. Ερχόταν πίναμε καφέ. 

White House & White Porscha

Ο μάρτυρας φέρεται να δήλωσε ότι είχε συναντήσει τον Νίκο Παππά πολλές φορές και στο Μέγαρο Μαξίμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επιβεβαίωσε, ωστόσο, προς ώρας τουλάχιστον κοινή συνάντηση του ίδιου με Χούρι και Παππά στο Μαξίμου το 2016, όπως έχει υποστηρίξει ότι έγινε ο μάρτυρας Κυριάκος Τόμπρας δηλώνοντας μάρτυρας δια τηλεφώνου, ενώ επιχείρησε να αποκωδικοποιήσει τους όρους White House και White Porscha, που αναφέρονται σε ηλεκτρονική αλληλογραφία της CCC με τον κ. Τόμπρα. 

Αναλυτικότερα φέρονται να ειπώθηκαν τα εξής: 

Θάνος Πλεύρης: Θυμάστε να συναντηθήκατε ο Χούρι, εσείς  και ο Παππάς; Έγινε συνάντηση στο Μαξίμου; 

Χ. Καλογρίτσας:  Στο Μαξίμου είχα πάει πολλές φορές. Συναντούσα κάποιους. Συνήθως ήταν ο Νίκος Παππάς. Τον συνάντησα πολλές φορές με δεκάδες τρίτους

Θάνος Πλεύρης: Εμένα με ενδιαφέρει για τις τηλεοπτικές άδειες. 

 

Χ. Καλογρίτσας:  Συναντήθηκα και για αυτές.

Θάνος Πλεύρης: Το White House τι σημαίνει;

Χ. Καλογρίτσας:  Τη λέξη αυτή όντως την άκουσα. Την είπε ο Άραβας. Αυτό που κατάλαβα ήταν πως επρόκειτο για απόφαση από πολύ «ψηλά». 

Θάνος Πλεύρης: Το white porscha;

Χ. Καλογρίτσας:  Μου είπαν πως αραβικά σήμαινε το «κορυφαίο», το «πρώτο».

Αφήστε απ’ έξω τον Τσίπρα 

Ερωτηθείς πάντως από τον εισηγητή της ΝΔ Θάνο Πλεύρη αν το Μέγαρο Μαξίμου ήταν ενήμερο τότε για τις κινήσεις Παππά, ο μάρτυρας απέφυγε να απαντήσει ευθέως, σημειώνοντας κατά πληροφορίες πως: «Το δια ταύτα το έλεγε αυτός στο τέλος. Στο τέλος. Έλεγε “καπετάνιο” ή “Χρηστάκο” και μετά προχωρούσα», ενώ αρνήθηκε - σύμφωνα με τις ίδιες πηγές - να εμπλέξει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην υπόθεση τον τότε Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δηλώνοντας σεβασμό στον θεσμικό του ρόλο και αποκαλύπτοντας ότι είχαν φιλική σχέση. 

Ο σχετικός διάλογος φέρεται να είναι ο ακόλουθος: 

Χ. Καλογρίτσας: Ο Νίκος μπορεί να έπαιρνε ομαδικές αποφάσεις από κάπου. Όμως η απόφαση του Νίκου ήταν εντολή . 

Θ. Πλεύρης: Είχε γίνει χρήση του ονόματος του τότε πρωθυπουργού; 

Χ. Καλογρίτσας: Αφήστε τα αυτά. Σας παρακαλώ. Θυμάμαι κάποτε όταν παραπέμφθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο αείμνηστος Μητσοτάκης είχε πει κακώς τον παραπέμψατε. Ο πρωθυπουργός είναι θεσμός αλλιώτικος. Για μένα το Αλέξης - Χρήστος είναι φιλία. Το πρωθυπουργός - Χρήστος είναι τιμή. 

Ήμουν «στρατιώτης» των οδηγιών κι αποφάσεων Παππά 

Νωρίτερα, ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να επέμεινε εκ νέου στον  ισχυρισμό του πως ο ίδιος ήταν απλώς «μπροστινός» και πειθήνιο όργανο των οδηγιών και αποφάσεων του Νίκου Παππά, τις οποίες - κατά πληροφορίες - ισχυρίστηκε πως εκτελούσε σαν στρατιώτης, αφού είχε στρατολογηθεί. 

Συγκεκριμένα φέρεται να έχει πει τα εξής

Θάνος Πλεύρης (ΝΔ): Είχατε αναφέρει ότι σας ζητήσανε το όνομα σας και να μπείτε ως μπροστινός. Τον πρώτο λόγο τον είχατε εσείς ή οι αποφάσεις θα λαμβάνονταν από τρίτα πρόσωπα για το κανάλι; 

Χ. Καλογρίτσας: Δάνεισα μόνο το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτα άλλο παρά μόνο αυτό. Στρατολογήθηκα.

Θ. Πλεύρης: Τις αποφάσεις θα τις έπαιρνε ο Παππάς; 

Χ. Καλογρίτσας: Μου τις έδινε ο Παππάς και τις εκτελούσα πειθήνια. Σαν στρατιώτης. 

Απαντώντας στον κ. Πλεύρη, ο μάρτυρας φέρεται επίσης να βεβαίωσε ότι θα αναζητήσει και στοιχεία αναφορικά με τη λεγόμενη «ομάδα» Παππά, που κατά πληροφορίες υποστήριξε χθες ότι εργαζόταν στα δικά του γραφεία στη Νέα Σμύρνη. «Στο γραφείο υπάρχουν στοιχεία τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσα να βρω αργότερα», φέρεται να είπε. 

Στο ίδιο μήκος κύματος σε άλλο σημείο της εξέτασής του φέρεται να είπε πως: Δεν είχα σχέση με τις αποφάσεις. Εγώ έπαιρνα οδηγίες. Οι οδηγίες καμία φορά υπερέβαιναν τη σχέση την οποία είχαμε συμφωνήσει να έχουμε. Όταν όμως μου ζητούσαν μια στήριξη αφού μου υπόσχονταν διάφορα...το έκανα. Ήμουν απόλυτα πειθαρχημένος.

Θ. Πλεύρης (ΝΔ): Τις οδηγίες από ποιον τις περνάτε; 

Χ. Καλογρίτσας: Ο λίγων το «δια ταύτα» ήταν ο Παππάς. Υπήρχαν και άλλοι.

ΣΥΡΙΖΑ: Έγγραφα καταρρίπτουν τα περί «μπροστινού» Καλογρίτσα

Στον αντίποδα, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριζαν ότι ο ισχυρισμός του κ. Καλογρίτσα – που φέρεται να επανέλαβε και σήμερα – ότι ήταν «μπροστινός» και πως η συμμετοχή της εταιρίας του γιου του στο διαγωνισμό έγινε με τα 3 εκατομμύρια ευρώ της CCC κατόπιν οργάνωσης του σχεδίου από τον κ. Παππά, καταρρίπτεται από νέα υπεύθυνη δήλωση που εντοπίστηκε με ημερομηνία 4/7/2016, σύμφωνα με την οποία ο  Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, δηλώνει υπεύθυνα ότι έχει τα 8 εκατομμύρια ευρώ, που απαιτούνταν ως μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας που συμμετείχε στον διαγωνισμό. Δύο μήνες δηλαδή πριν το διαγωνισμό και 1,5 μήνα πριν τη συνάντηση Χρήστου Καλογρίτσα - Χούρι την οποία επικαλείται ο μάρτυρας. 

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές υποστήριζαν ότι καταρρίπτεται και το ερευνώμενο αδίκημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, αποδίδοντας στον εισηγητή της ΝΔ, Θάνο Πλεύρη πως είπε ευθέως ότι ακόμα και αν η σύμβαση με τη CCC είναι εικονική ο κ. Καλογρίτσας θα πρέπει να επιστρέψει τα 3 εκατομμύρια ευρώ. 

Άλλες πηγές, ωστόσο, διέψευδαν τη συγκεκριμένη διαρροή, αντιπαραθέτοντας μια διαφορετική εκδοχή, σύμφωνα με την οποία ο κ. Πλεύρης, τόνισε απλώς πως ακόμα και αν η σύμβαση είναι εικονική, εφόσον θεωρηθεί ότι ο κ. Καλογρίτσας οφείλει χρήματα θα πρέπει να τα πληρώσει, προκειμένου – όπως λένε – να επισημάνει ως «αστείο» το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο μάρτυρας προχωρά σε καταγγελίες με στόχο να γλιτώσει την επιστροφή χρημάτων στη CCC.

Η συνεδρίαση διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 6 το απόγευμα με ερωτήσεις από την εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA