Τον κώδωνα του κινδύνου για τη χαλάρωση που δείχνουν οι πολίτες εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού έκρουσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα, τόνισε πως η γενικά εικόνα είναι ότι ο κόσμος αισθάνεται πως η πανδημία του κορονοϊού έχει φύγει και γι' αυτό υπάρχει μεγάλη χαλάρωση. «Ίσως λόγω της κόπωσης, ίσως επειδή πλησιάζει το καλοκαίρι, ίσως και σίγουρα λόγω των πολλών εμβολιασμών, όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μία αίσθηση ότι πια η πανδημία δεν μας πολυαφορά», σημείωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.
Διαβάστε ακόμη: «Σπάει την καραντίνα» ο Τσίπρας στη Βουλή και καλεί όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στα έδρανα - Η απάντηση του Τασούλα
Αυτό όμως, προειδοποίησε, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνο και επιζήμιο και στέλνει το μήνυμα πως «η πανδημία είναι ακόμα εδώ». «Έχουμε λίγο δρόμο ακόμα, όχι πολύ, αλλά η πανδημία είναι ακόμα εδώ και θα είναι κρίμα στα τελευταία 100 μέτρα να σκοντάψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης.
Για τους γάμους, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως το υπουργείο του προτείνει μέτρα και αύριο στην Επιτροπή θα τεθεί το θέμα των ορίων κυρίως στους γάμους και τα κτήματα, διότι τα 100 άτομα είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. «Όπως ακριβώς η εστίαση δεν έχει όριο ατόμων, άλλα έχει όριο αποστάσεων μεταξύ των τραπεζιών και όριο ατόμων ανά τραπέζι, το ίδιο προτείνουμε και στα κτήματα» εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Όσον αφορά το πρόγραμμα επιδότησης στην εστίαση, ο Άδ. Γεωργιάδης γνωστοποίησε πως έως τώρα έχουν κάνει αίτηση περίπου 12.500 άτομα. «Όσοι ολοκληρώνουν την αίτησή τους, σε 4 βδομάδες από την ημέρα της ολοκλήρωσης θα λαμβάνουν τα χρήματά τους. Τα χρήματα είναι μη επιστρεπτέα αρκεί να καταθέσεις μέχρι τέλος του χρόνου τα ανάλογα τιμολόγια για την επιχείρησή σου για την αγορά υλικών» ξεκαθάρισε.
Επίσης, στο ζήτημα με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό διευκρίνισε πως ξεκίνησε σε μία μονάδα της Πυροσβεστικής, την ΕΜΑΚ και ξεκίνησε για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο, δηλαδή: «Οι άνθρωποι που υπηρετούν σε αυτή τη μονάδα συμμετέχουν σε διεθνείς αποστολές όταν υπάρχει μια φυσική καταστροφή. Για να πάνε στις χώρες αυτές θα χρειάζονταν ούτως ή άλλως πιστοποιητικό εμβολιασμού γιατί καμία χώρα δεν αφήνει κανέναν να μπαίνει χωρίς εμβόλιο εύκολα, τους βάζει καραντίνα 10-15 ημερών» υποστήριξε.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.