Μενού
  • Α-
  • Α+

Το βλέμμα της ΕΛ.ΑΣ είναι σε Αθήνα και Θράκη για την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς θα ήθελε να «αποστειρωθεί» η περιοχή από οτιδήποτε μπορούσε να προκαλέσει επεισόδια. Επομένως, τα μέτρα θα είναι αυστηρά για να αποτρέψει μετακινήσεις που έχουν σκοπό ακτιβιστικό ή ακραίο περιεχόμενο. 

Διαβάστε ακόμη: Αναμένοντας τον μουσαφίρη – Τι περιμένει η Αθήνα από την επίσκεψη Τσαβούσογλου

Οι συσκέψεις στην περιοχή είναι απανωτές, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN. Οι αστυνομικοί θέλουν συναντήσεις με μέλη της μειονότητας και αν χρειαστεί θα κλείσουν δρόμοι και θα απαγορευτούν συγκεντρώσεις. Όσον αφορά την Αθήνα, θα στεγανοποιηθεί το κέντρο, ενώ δυο είναι τα υποψήφια ξενοδοχεία για να μείνει ο Τσαβούσογλου και οι συνοδοί του θα βρίσκονται υπό αυστηρή επιτήρηση. 

Από τη Θράκη ξεκινά η επίσκεψή του 

Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγο πριν από την επίσημη επίσκεψή του στην χώρα μας άλλαξε το πρόγραμμα και αντί να ξεκινήσει το ταξίδι του από τα Χανιά θα μεταβεί στη Θράκη, πράγμα το οποίο έχει μια ιδιαίτερη διπλωματική σημειολογία.

Aαπό το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εκτιμούν πως με αυτή την κίνηση ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν επιθυμεί να «τορπιλίσει» τις συνομιλίες με την ελληνική πλευρά. Τα αίτια μπορούν να αναζητηθούν στις εμπρηστικές δηλώσεις του εκπροσώπου του ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ λίγες ώρες πιο πριν. Να σημειώσουμε ότι ο Τσελίκ σε ένα από τα γνωστά του παραληρήματα ανέφερε ότι η Ελλάδα ακολουθεί ρατσιστική πολιτική έναντι της «τουρκικής» μειονότητας. Να τονιστεί ότι ο Τσελικ επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον όρο «τουρκική» για να χαρακτηρίσει τη μειονότητα της Θράκης, παρά τα όσα ορίζει η Συνθήκη της Λοζάνης που αναφέρει ξεκάθαρα πως στην Ελλάδα υπάρχει μόνο μουσουλμανική μειονότητα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA