Μενού
  • Α-
  • Α+

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Εργασιακό Νομοσχέδιο κι όχι μόνο. «Αποκαθηλώσατε το εργατικό Δίκαιο για να δημιουργήσετε μια εικόνα απόλυτου διχασμού για την κοινωνία.

Διαβάστε ακόμη: Κουτσούμπας: Το αντεργατικό «σκουπίδι» για σκλάβους του 21ου αιώνα θα μείνει στα χαρτιά

Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε εδώ με προκατασκευασμένα επιχειρήματα, χωρίς να μπορέσει να κρύψει τον εκνευρισμό του, γιατί είναι αποκομμένος από όλα τα κόμματα και το έδειξε με την επίθεση στην κ. Γεννηματά από το 1ο λεπτό. Είναι πρόοδος για τη Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη που είναι εδώ. Το αποφεύγετε σαν το διάολο το λιβάνι να απαντήσετε. Δεν έχετε απαντήσεις ή φοβάστε τον δικαστικό επιμελητή για τα χρέη του κόμματός σας;

Προσπαθείτε να φιμώσετε όσους λένε αλήθειες. Να πείτε αλήθειες σε 100.000 οικογένειες που δίνουν τα παιδιά τους πανελλήνιες κι αποφασίσατε φέτος να απλώσετε συρματόσχοινα και να μείνουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά εκτός ΑΕΙ. Μετά την πανδημία όλοι συνειδητοποίησαν την αναγκαιότητα του ΕΣΥ, δεν κάνατε τίποτα να το ενισχύσετε.

Κυνηγάτε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους που εξοντώνονται με στέρηση ασφαλιστικής ικανότητας. Το κόμμα σας έχει χρέη 340 εκατ. και δεν σας κυνηγάει κανείς. Είστε ένα κόμμα χρεοκοπημένο και οικονομικά και ηθικά. Ο μεγαλύτερος κακοπληρωτής στρατηγικά. Εσείς προσωπικά είστε αρχιερέας λαϊκισμού - Εσείς προσωπικά είπατε για εξυγίανση του κόμματός σας και φορτώσατε τον Ελληνα φορολογούμενο με εκατοντάδες εκατομμύρια.

Δείξατε απέχθεια και μίσος στη νέα γενιά. Ξεστοκάρατε το μίσος σας στη νεολαία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Μιλώντας για τον εμβολιασμό και τις νέες συστάσεις της Επιτροπής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η κυβέρνηση έχει εργαλειοποιήσει την επιτροπή και ανάγκασε τους νέους της χώρας να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca κάτι το οποίο τώρα αλλάζει. «Κύριε, Μητσοτάκη είστε ένας πρωθυπουργός που αντί να ενώνει, διχάζει τον ελληνικό λαό», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εσείς όμως κύριε Μητσοτάκη αντί για συλλογική ευθύνη, χτίζετε τείχη. Αυτό κάνετε. Τείχη γύρω για τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, όλους όσοι προσπαθούν να παράγουν και να δημιουργήσουν χωρίς απευθείας αναθέσεις και πλάγιες υποθέσεις. Τείχη τελικά διχασμού και κοινωνικής κατάστασης πολιορκίας. Και εντός των τειχών είναι η ελίτ. Που την στηρίζετε και σας στηρίζει», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας, παράλληλα λόγο για προπαγάνδα και μηχανισμούς ψεμάτων που συνοδεύουν την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης αναφορικά με το εργασιακό νομοσχέδιο.

Χαρακτηρίζοντας το εργασιακό νομοσχέδιο «θεμέλιο λίθο» αυτού του διχασμού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε τον πρωθυπουργό ότι «βαφτίζει τον Μεσαίωνα Αναγέννηση». Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως «ό,τι πιο αντιεργατικό έχει έρθει σε αυτήν την αίθουσα για ψήφιση» να διαπραγματεύεται «με ατομική σύμβαση ο πανίσχυρος εργοδότης με τον αδύναμο εργαζόμενο».

Όταν ο κόσμος αναστοχάζεται και αναθεωρεί τις βεβαιότητες του χθες, εσείς βαδίζετε προς τα πίσω. Σαν να κυβερνά τη χώρα το μαυσωλείο του φιλελευθερισμού. Νομιμοποιείτε τα σπαστά ωράρια, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. Απευθυνόμενος στην κυβερνητική πλειοψηφία είπε πως με την ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου καταδικάζονται οι πολίτες σε ένα κοινωνικό αδιέξοδο.

Κλείνοντας ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «έχει ήδη αρχίσει η αντίστροφή μέτρηση για την πιο κυνική και πιο ανίκανη κυβέρνηση της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Το τέλος σας θα σημάνει μια νέα αρχή, λύτρωσης για τον τόπο. Γιατί όσο και αν προσπαθείτε με νύχια και με δόντια να το αποτρέψετε, αυτή η χώρα θα αλλάξει προς το καλύτερο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA