Μενού
  • Α-
  • Α+

Αισιόδοξος πως Αθήνα και Κάιρο θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν τη συμφωνία τμηματικής ΑΟΖ που συνυπέγραψαν πέρυσι τον Αύγουστο εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια των κοινών δηλώσεών με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αλ Σίσι.

Διαβάστε ακόμη: Κάιρο, Βρυξέλλες και Ιράκ: Η στόχευση των ταξιδιών του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τη συμφωνία ως μια «συναπόφαση με εθνικό περιεχόμενο που παρήγαγε ένα τετελεσμένο ειρήνης σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο» δηλώνοντας την προσδοκία του για την επέκτασή της στο υπόλοιπο εύρος των υδάτων.

Οι κκ. Μητσοτάκης και Σίσι τόνισαν την συναντίληψή τους στα θέματα της Λιβύης, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να εκφράζει την αμέριστη εμπιστοσύνη του στις προσπάθειες του Προέδρου Αλ Σίσι και να επαναλαμβάνει για ακόμη μια φορά τη βαθιά ενόχληση της Αθήνας για τη μη συμμετοχή της στη Διάσκεψη του Βερολίνου για το μέλλον της Λιβυής. «Οι θέσεις μας ταυτίζονται απόλυτα, υποστηρίζουμε την ειρήνευση, με απαραίτητη προϋπόθεση την απομάκρυνση των ξένων στρατευμάτων και τελικά την προοπτική δημοκρατικών εκλογών ώστε ο Λιβυκός λαός χωρίς ξένη επιρροή να αποφασίσει για το μέλλον του», είπε ο Πρωθυπουργός. 

Από την πλευρά του ο Αιγύπτιος Πρόεδρος μίλησε με πολύ θερμά λόγια για την ενδυνάμωση της τριμερούς συνεργασίας, Ελλάδας ΚύπρουΑιγύπτου στο οικονομικό και στον ενεργειακό τομέα, ενώ τόνισε πως ζήτησε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό την ενθάρρυνση ελληνική επενδύσεων στην Αίγυπτο

Ο Πρωθυπουργός έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας από τον αναπληρωτή υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτού Πλούτου, της Αιγύπτου, Τάρεκ Ελ Μόλα και ακολούθως, μετέβη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου κατέθεσε δύο στεφάνια, ένα στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και ένα στον τάφο του Προέδρου, Ανουάρ Σαντάτ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA