Μενού
  • Α-
  • Α+

Η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από μιάμιση μέρα ανάπαυσης σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου φέρνει και…πυρετό συσκέψεων, προκειμένου να «κλειδώσουν» οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την παροχή διευκολύνσεων σε εμβολιασμένους πολίτες το αμέσως επόμενο διάστημα και προοδευτικά ως το φθινόπωρο.

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο: Οι δύο εναλλακτικές για τα προνόμια σε εμβολιασμένους - Τι θα γίνει με ανοιχτούς και κλειστούς χώρου

Έτσι, μετά την καθιερωμένη σύσκεψη για τον κορονοϊό που είναι προγραμματισμένη για τις 09:30, μετά τον πρώτο πρωινό καφέ της εβδομάδας, οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, αλλά και υπουργοί που εμπλέκονται στο εν λόγω project έχουν ειδοποιηθεί για σύσκεψη, προκειμένου να αξιολογηθούν και τα τελευταία δεδομένα. Όπως μεταδίδει στο Reader.gr αξιόπιστη κυβερνητική πηγή, ο κ. Μητσοτάκης καλείται ουσιαστικά σήμερα να αξιολογήσει τις επιλογές που έχουν επεξεργαστεί οι συνεργάτες του όλο το προηγούμενο διάστημα και να πάρει τις αποφάσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, είναι πιθανό να υπάρξουν ανακοινώσεις ίσως σήμερα το απόγευμα από τον πρωθυπυργό. Μένει, δε, αν στη συνέχεια θα υπάρξουν εξειδικευτικές ανακοινώσεις στη συνέχεια από υπουργούς της κυβέρνησης, ίσως αύριο. Ο πρωθυπουργός, πάντως, είχε προϊδεάσει για κάτι τέτοιο, ούτως ή άλλως, από την περασμένη Παρασκευή, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Όπως πληροφορείται το Reader.gr, η κεντρική ιδέα είναι οι όποιες διευκολύνσεις να ξεκινήσουν να δρομολογούνται εντός του Ιουλίου, ενώ θα συνεχιστούν, ίσως και με άλλες εκφάνσεις, και τους επόμενους μήνες, καθώς πρέπει να θεωρείται στρατηγική η απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει ξανά με γενικό lockdown που θα περιορίσει εκ νέου τα δικαιώματα όσων πολιτών έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Όσο για τον γενικό καμβά των μέτρων που δρομολογούνται, οι κεντρικές ιδέες είναι δύο, όπως εγκαίρως έχει γράψει το Reader.gr. Αφενός, να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να λειτουργούν χώρους ψυχαγωγίας, διασκέδασης και άθλησης σε εξωτερικούς χώρους με 100% πληρότητα και χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα, εφόσον απευθύνονται μόνο σε εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει, ή αλλιώς να λειτουργούν με τους ισχύοντες, γενικούς περιορισμούς, εφόσον απευθύνονται τόσο σε εμβολιασμένους όσο και σε ανεμβολίαστους. Αφετέρου, να επαναλειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι της εστίασης και της διασκέδασης για εμβολιασμένους πολίτες. Όλα τα παραπάνω αναμένεται να γίνουν με τη χρήση του εθνικού πιστοποιητικού εμβολιασμού και θα ελέγχονται μέσω του QR Code και τη χρήση ενός ειδικού application που σχεδιάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA