Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα έχει την τιμητική της στο μενού της Βουλής, προσφέροντας καλομαγειρεμένα πιάτα ισορροπημένου διαιτολογίου στα μέλη της Εθνικής Αντιπροσωπείας σε προσιτές τιμές. Οι επιλογές πολλές για να ικανοποιήσουν πλήρως όσους προτιμούν τη μεσογειακή διατροφή επιλέγοντας όσπρια και λαδερά αλλά και αυτούς που δεν λένε όχι σε μερικά λιπαρά παραπάνω απολαμβάνοντας μία ζουμερή χοιρινή μπριζόλα στη σχάρα ή λαχταριστά σουτζουκάκια και κεμπάπ

Διαβάστε ακόμη: Προνόμια εμβολιασμένων: Με το πιστοποιητικό εμβολιασμού η είσοδος στα καταστήματα

Αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία μίσθωσης του εστιατορίου και των δύο κυλικείων του Μεγάρου της Βουλής για την επόμενη τριετία με τους υποψήφιους αναδόχους να καλούνται να υποβάλουν τις προσφορές τους. 

Το εστιατόριο και τα κυλικεία του Μεγάρου της Βουλής εξυπηρετούν τις ανάγκες των μελών του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης, των εργαζομένων και των επισκεπτών της Βουλής. Το εστιατόριο βρίσκεται στο μεσοπάτωμα του Μεγάρου ανάμεσα στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο και αποτελείται από καλαίσθητους χώρους συνολικού εμβαδού 405 τ.μ, όμως το λιτό καφενείο της Βουλής είναι από τα πιο «ζωντανά» μέρη του κοινοβουλίου με τις συναντήσεις και τις κουβέντες στα τραπέζια του να τροφοδοτούν τις παραπολιτικές στήλες των εφημερίδων δεκαετίες τώρα. 

Πιάτα από όλες τις ομάδες τροφίμων για μια ισορροπημένη διατροφή 

Ξεφυλλίζοντας το μενού του εστιατορίου της Βουλής συναντάμε στην πρώτη θέση τα όσπρια με τα ρεβίθια και τους γίγαντες να έχουν την τιμητική τους ενώ φακές και φασόλια βρίσκονται σε δεύτερη προτίμηση βάσει της ετήσιας εκτιμώμενης ποσότητας σε μερίδες. 

Βουλευτές, κυβερνητικά στελέχη, εργαζόμενοι και δημοσιογράφοι έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν όλα τα λαδερά (γεμιστά, μπριάμ, σπανακόρυζο, λαχανόρυζο, μπάμιες, αρακά και φασολάκια).  Οι κρεατοφάγοι μπορούν να επιλέξουν στην κατηγορία των κιμάδων ανάμεσα σε μπιφτέκι σχάρας, κεμπάπ, σουτζουκάκια, μουσακά και παστίτσιο ενώ στα φαγητά της ώρας σερβίρονται μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος, χοιρινή, ψαρονέφρι, γαλοπούλα και κοτόπουλο φιλέτο, παϊδάκια κοτόπουλο και συκώτι. 

Από μοσχάρι κοκκινιστό έως φιλέτο τόνου και σολομός

Στα πιάτα ημέρας ξεχωρίζει το μοσχάρι κοκκινιστό αλλά και λεμονάτο, χοιρινό, αρνί και κοτόπουλο ρίχνονται στον φούρνο συνοδευόμενα με πατάτες ενώ προσφέρεται επίσης χοιρινό και κοτόπουλο ρολό. Από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα ζυμαρικά με 11 προτεινόμενα πιάτα: Σπαγγέτι (ναπολιτέν, μπολωνέζ, καρμπονάρα), ριγκατόνι 4 τυριά, ριγκατόνι με ζαμπόν και κρέμα γάλακτος, κανελόνια, τορτελίνια, πάστα με σολομό, μακαρόνι κοφτό με χταπόδι, γαριδομακαρονάδα και σουφλέ λαχανικών. 

Για όσους προτιμούν τα θαλασσινά, σαρδέλες, γαύρος και μαριδάκι μπορούν να συνοδευτούν άριστα με λευκό κρασί ενώ σερβίρονται λαβράκι, φιλέτο τόνου και τσιπούρα με τις προτιμήσεις να τοποθετούν μακράν στην κορυφή τον σολομό. Στην κατηγορία των κατεψυγμένων θαλασσινών οι βουλευτές και το προσωπικό της Βουλής μπορούν να παραγγείλουν βακαλάο, πέρκα, σουπιές και καλαμαράκια ενώ όσοι επιθυμούν μία σούπα, ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ κοτόσουπας, ψαρόσουπας, κρεατόσουπας και χορτόσουπας.

Αναφορικά με τις σαλάτες, εκτός της κλασσικής χωριάτικης και των χόρτων σερβίρονται βραστά λαχανικά, λάχανο - καρότο, ρόκα, σαλάτα του καίσαρα και τονοσαλάτα. 

Στο μεταξύ, στο καφενείο της Βουλής εκτός των καφέδων, με τον καπουτσίνο freddo και τον διπλό ελληνικό να κρατούν τα σκήπτρα των παραγγελιών, σερβίρονται φυσικοί χυμοί, πίτες, αναψυκτικά, κρουασάν, τοστ-σάντουιτς, γλυκά, μπύρες και ποτά. 

Ενοίκιο 2.250 ευρώ για εστιατόριο και δύο κυλικεία στη Βουλή

Συνολικά στο εστιατόριο και στα κυλικεία του Μεγάρου απασχολούνται 25 εργαζόμενοι, εκ των οποίων, 9 σερβιτόροι, 6 μπουφετζήδες, 3 μάγειρες, 2 λαντζέρηδες, 4 ταμίες και 1 αποθηκάριος. Η επικείμενη μίσθωση των 3 ετών μπορεί να παραταθεί μονομερώς από τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής, ύστερα από έγκριση του προέδρου του Σώματος, Κώστα Τασούλα, για 1 ακόμα έτος με το μηνιαίο μίσθωμα για το εστιατόριο και τα κυλικεία να είναι της τάξης των 2.250 ευρώ. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA