Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

«Σφραγίδα» Μητσοτάκη στο τέλος των οριζόντιων lockdown και μήνυμα στους ανεμβολίαστους πολίτες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμηνύει μέσω συνέντευξης στην Καθημερινή ότι η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευτούν λίγοι ανεμβολίαστοι από φθινόπωρο

(Πηγή: eurokinissi)
(Πηγή: eurokinissi)

Με τον πιο σαφή τρόπο στέλνει το μήνυμα σε εμβολιασμένους τε και ανεμβολίαστους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εφαρμόσει τη στρατηγική του οριζόντιου lockdown, ανεξαρτήτως της αύξησης των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, καθώς είναι σαφές ότι η νέα διαιρετική τομή είναι ο εμβολιασμός.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Ξανά τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων στο πρώτο Σαββατοκύριακο χωρίς απαγόρευση κυκλοφορίας

Μιλώντας στην Καθημερινή, ο πρωθυπουργός βάζει την πολιτική του σφραγίδα σε μια στρατηγική που κυοφορείται εδώ και εβδομάδες και διαμηνύεται εδώ και αρκετές ημέρες από κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Άκης Σκέρτσος ή η Αριστοτελία Πελώνη. «Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι και να πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού που είναι εμβολιασμένη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης με νόημα στη εν λόγω συνέντευξη.

Καμιά χώρα μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει απόφαση να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους μόνο εμβολιασμένοι, επισημαίνει. «Θεωρούμε ότι συνταγματικά θα ήταν οριακό. Κρίνουμε ότι αυτός είναι ο μέσος δρόμος, στον οποίο πρέπει να κινηθούμε γιατί θα πρέπει και κάποιος ο οποίος είναι ανεμβολίαστος να έχει τη δυνατότητα να διασκεδάσει», σημείωσε. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα ληφθούν άλλα οριζόντια μέτρα. Αντίθετα θα επιλέξει την λύση της πειθούς για να πείσει τους ανεμβολίαστους.

Ο πρωθυπουργός, δε, βάλλει για πρώτη φορά τόσο ευθέως κατά του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας ευθέως για «υγειονομικό σαμποτάζ με μόνο σκοπό την αποκόμιση πολιτικού οφέλους -το οποίο τελικά απ’ ότι φαίνεται δεν ήρθε κιόλας-, από κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεκινώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό είναι ασυγχώρητο για μένα. Ασυγχώρητο».

Κατ΄αυτό τον τρόπο, ο κ. Μητσοτάκης δίνει με σαφέστατο τρόπο τέλος στην οριζόντια προσέγγιση του lockdown, η οποία έχει σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό κόστος. δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ο κοινωνικά υπεύθυνος πολίτης κατά τον ίδιο τρόπο με τον πολίτη που αποτελεί δυνητικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Υπό αυτό το πρίσμα, από τη στιγμή που η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών, έως και τις επόμενες εβδομάδες, θα έχουν εμβολιαστεί, επιδεικνύοντας τόσο ατομική ευθύνη όσο και συλλογική υπευθυνότητα, προστατεύοντας τους γύρω τους, στην κυβέρνηση αντιλαμβάνονται ότι η οριζόντια προσέγγιση δεν έχει νομιμοποιητική βάση.

«Από τη στιγμή που δεν θα υπάρχουν lockdown, τα πράγματα θα είναι δεδομένα αυστηρότερα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί», υπογραμμίζει αρμόδια πηγή. Εξ ου και η κυρίαρχη προσέγγιση θα είναι να υπάρχουν μέτρα τοπικού χαρακτήρα, όπου απαιτείται, με γνώμονα και τα ποσοστά εμβολιασμού, ενώ θα είναι όλο και σαφέστεροι οι περιορισμοί σε μη ουσιώδεις δραστηριότητες για πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί όσο θα μπαίνουμε περισσότερο σε κλειστούς χώρους.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κυριάκος Μητσοτάκης #freedom pass #Εμβόλιο #εμβολιασμός #Πιστοποιητικό εμβολιασμού #Lockdown