Μενού
  • Α-
  • Α+

Σαφάρι ελέγχων δρομολογεί η Πολιτεία από τις 15 Ιουλίου, όταν δηλαδή θα ανοίξουν τα κέντρα διασκέδασης. Από την ίδια περίοδο θα ισχύσουν οι περιορισμοί για την εστίαση και τη διασκέδαση, δηλαδή θα διαχωριστούν οι χώροι για εμβολιασμένους πολίτες κατά του κορονοϊού και ανεμβολίαστους με συγκεκριμένη πληρότητα και με αυστηρά μέτρα

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης σε ΚΕΔΕ: «Είμαστε πάνω από τα 6.000 ενεργά κρούσματα» - Εκκληση στους νέους

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Reader.gr, οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί σε κέντρα διασκέδασης αλλά και σε γνωστά μαγαζιά της παραλιακής, όπου έχει παρατηρηθεί αυξημένος κόσμος και υπάρχουν φόβοι για αύξηση κρουσμάτων και μη τήρηση των μέτρων

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι κυρώσεις στα μαγαζιά όπου δεν τηρούνται τα μέτρα κατά του κορονοϊού θα είναι αυστηρές και περιλαμβάνουν αναστολή λειτουργίας από την πρώτη στιγμή. Τι σημαίνει αυτό; Οτι δηλαδή εάν ένα μαγαζί έχει δηλωθεί ως μικτό και παραβιάζεται η πληρότητα (στο ποσοστό) ή διαπιστωθεί ότι μπαίνουν παραπάνω ανεμβολίαστα άτομα, μπορεί να επιβληθεί αναστολή λειτουργίας από την πρώτη παράβαση. 

Τα πρόστιμα για τις παραβάσεις θα κυμαίνονται από 3.000 έως 5.000 ευρώ, αλλά μπορούν να επιβληθούν αθροιστικά. Αυτό σημαίνει ότι ένας ελεγκτής μπορεί να επιβάλει πρόστιμο για την πληρότητα, πρόστιμο για τους ελέγχους στην είσοδο ακόμη και πρόστιμο για τις μάσκες και έτσι το πρόστιμο που θα επιβληθεί στην επιχείρηση θα είναι αθροιστικό. 

Τα «καλά» και τα «κακά» μαγαζιά στη δημοσιότητα

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο τραπέζι είναι η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, όπου θα μπορούν όλοι οι πολίτες να δουν ποια είναι τα «κακά» και ποια είναι τα «καλά» μαγαζιά, δηλαδή ποιες είναι οι επιχειρήσεις που συμμορφώνονται με το γράμμα του νόμου και τηρούν τα μέτρα της κυβέρνησης κατά του κορονοϊού.  Σε αυτή την ηλεκτρονική πλατφόρμα οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν σε ποια καταστήματα έχουν επιβληθεί κυρώσεις, ποια καταστήματα δεν έχουν τηρήσει τα μέτρα κατά του κορονοϊού, ποια καταστήματα έχουν δεχθεί πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.  

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει κάθε μέτρο για να τηρηθούν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, να εφαρμοστούν κατά γράμμα τα μέτρα στη νυχτερινή διασκέδαση και γι' αυτό προχωρά το σχέδιό της με ταχύτητα. Μάλιστα, την Τετάρτη, 7 Ιουλίου, είναι προγραμματισμένη μία ακόμη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για να εξεταστούν εκ νέου τα δεδομένα και να παρθούν και άλλες αποφάσεις, προκειμένου να αποτραπεί η αύξηση των κρουσμάτων μέσα στο καλοκαίρι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Θα πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο κομμάτι της διασκέδασης, σε καταστάσεις που ξεφεύγουν σε αριθμό ατόμων και γεννούν εστίες κρουσμάτων». Ο πρωθυπουργός έκανε σαφές ότι δεν επιτρέπεται χαλάρωση στους ελέγχους κατά του κορονοϊού στην εστίαση και στη διασκέδαση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA