Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ολομέλεια της Βουλής λαμβάνει σήμερα (14/7) την οριστική απόφαση σχετικά με την παραπομπή ή μη του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, σε Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά τους χειρισμούς του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. 

Διαβάστε ακόμη: Προανακριτική: Παραπομπή Παππά σε Ειδικό Δικαστήριο για «παράβαση καθήκοντος» προτείνει το πόρισμα

Η συνεδρίαση, που θα αρχίσει στις εννέα το πρωί, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 7 μμ, με την προβλεπόμενη μυστική ψηφοφορία. Η αποδοχή της πρότασης της προανακριτικής επιτροπής απαιτεί την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας η Ολομέλεια θα λάβει την οριστική απόφαση για την παραπομπή ή μη του κ. Παππά σε Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, για το οποίο το πόρισμα της πλειοψηφίας της Προανακριτικής έκρινε ότι υπάρχουν από σοβαρές ενδείξεις έως αποδείξεις κατά τη διάρκεια των χειρισμών του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών την περίοδο 2015-2016. Η διαδικασία θα διεξαχθεί με μία κάλπη και ένα ψηφοδέλτιο με το αδίκημα στο οποίο οι βουλευτές θα μπορούν να ψηφίσουν «ΝΑΙ» ή «ΟΧΙ» είτε να ρίξουν λευκό.

Σήμερα το λόγο θα λάβει από βήματος και ο ίδιος ο Νίκος Παππάς, ο οποίος είχε αρνηθεί να καταθέσει δια ζώσης στην Προανακριτική, ενώ η συνεδρίαση είναι βέβαιο πως θα είναι θυελλώδης, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στη ρητορική του περί πολιτικής δίωξης με έωλα στοιχεία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA