Μενού
  • Α-
  • Α+

Αίτημα για έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας για τα Βαρώσια, ενδέχεται να καταθέσει η Κύπρος με την ενεργό στήριξη της Ελλάδας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ.

Διαβάστε ακόμη: Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Προκλητικές και απαράδεκτες οι δηλώσεις Ερντογάν και Τατάρ για τα Βαρώσια

Λευκωσία και Αθήνα, που βρίσκονται σε διπλωματικό "πυρετό" για την καταδίκη των παρανομιών της Άγκυρας, θα λάβουν τις αποφάσεις τους μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την υπόθεση και τα κείμενα που θα προκύψουν από αυτή.

Εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα από την Κυπριακή Δημοκρατία προς την ΕΕ, δεν αποκλείεται η έκτακτη συνεδρίαση να γίνει ακόμη και την επόμενη εβδομάδα.

Τα επόμενα βήματα για τα Βαρώσια συζήτησαν Αναστασιάδης - Δένδιας

Παράλληλα, ο απόλυτος συντονισμός της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ελλάδα επαναβεβαιώθηκε κατά τη συνάντηση του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στη Λευκωσία.

"Διαρκής συντονισμός Λευκωσίας-Αθήνας για το θέμα της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσιών και των προσπαθειών της Άγκυρας για δημιουργία νέων τετελεσμένων μετά και τις πρόσφατες απαράδεκτες τουρκικές διακηρύξεις. Προς την κατεύθυνση αυτή, καλωσορίζω στην Κύπρο τον Νίκο Δένδια", έγραψε στο twitter ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι συζήτησαν εκτενώς για τα επόμενα βήματα της αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας και παραβατικότητας. "Από κει και πέρα, σε απόλυτο συντονισμό θα κινηθούμε και στον ΟΗΕ και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και σε όλα τα διεθνή φόρα", σημείωσε.

"Ούτε η Ελλάδα ούτε η Κυπριακή Δημοκρατία ούτε, νομίζουμε, ο ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ανεχθούν την τουρκική παραβατικότητα, την επιβολή τετελεσμένων επί του εδάφους", ανέφερε χαρακτηριστικά.

https://twitter.com/AnastasiadesCY/status/1417883300534919175?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA