Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τις θετικές ψήφους Νέας Δημοκρατίας και Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να ψηφιστεί αργότερα σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι με νομοτεχνική βελτίωση θα ενταχθούν στη ρύθμιση και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Διαβάστε ακόμη: Υποχρεωτικός εμβολιασμός - Πικραμμένος: Να επεκταθεί σε εκπαιδευτικούς, παιδιά, φοιτητές, φαντάρους, ναυτικούς

Η συνεδρίαση στη Βουλή είναι σε εξέλιξη και ήδη η αντιπολίτευση –ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25-  αντιδρούν βλέποντας πίσω από την τροπολογία παράθυρο απολύσεων, πλήγμα στα δικαιώματα των εργαζομένων και καταπάτηση δικαιωμάτων.

Ως τη μοναδική αποτελεσματική και ασφαλή λύση για την έξοδο από την υγειονομική κρίση χαρακτήρισε τον εμβολιασμό ο βουλευτής της ΝΔ, Σπύρος Πνευματικός. Σύμφωνα με τον ίδιο το μόνο που παρακάμφθηκε ήταν γραφειοκρατικές διαδικασίες, ενώ τόνισε ότι «είναι θέμα ηθικής τάξης» καθώς οι γιατροί τάχθηκαν στην υπηρεσία του ανθρώπου και  της κοινωνίας και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μεταδώσουν νόσημα. Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκε και το Κίνημα Αλλαγής, με τον Βασίλη Κεγκέρογλου να επικρίνει πάντως την κυβέρνηση για καθυστερημένη πρωτοβουλία, καθώς και λανθασμένο τρόπο επίτευξης του στόχου.

Αντίδραση της αντιπολίτευσης 

Αστυνομικές λογικές κατήγγειλε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, σημειώνοντας ότι είναι προφανές ότι σε ορισμένες κατηγορίες πληθυσμού πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικός εμβολιασμός όμως όπως είπε η κυβέρνηση αντί να λάβει κλιμακούμενες πρωτοβουλίες πειθούς των πολιτών, βάζει με οριζόντια τοποθέτηση ποινολόγιο για όσους δεν εμβολιαστούν. 

«Ενώ δεν κάνατε τίποτα για να πείσετε τους πολίτες και να ενισχύσετε το ΕΣΥ κουνάτε το δάχτυλο στον λαό και ανοίγετε τον δρόμο για την απόλυση», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, υποστηρίζοντας ότι καθολικός και δωρεάν εμβολιασμός είναι δικαίωμα του λαού τον οποίο η κυβέρνηση δεν προστατεύει. Αυταρχική χαρακτήρισε την τροπολογία ο Κώστας Χήτας από την Ελληνική Λύση, ενώ για σπασμωδικές αυταρχικές κινήσεις έκανε λόγο και η Φωτεινή Μπακαδήμα από το ΜέΡΑ25. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA