Μενού
  • Α-
  • Α+

Κόκκινο χτύπησε και σήμερα ο πολιτικός υδράργυρος στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, όταν βουλευτές της ΝΔ κάλεσαν τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσει ως «χυδαία» την προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο Νίκος Φίλης στην Υπουργό Παιδείας με αναφορές στα παιδιά της που θα ανακαλύψουν ότι «σφάγιασε» 20.000 μαθητές με την ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Διαβάστε ακόμη: Άγριος καβγάς Κεραμέως - Φίλη για την ελάχιστη βάση εισαγωγής: «Σφάξατε 20.000 παιδιά - Ανακαλέστε»

Η Νίκη Κεραμέως στηλίτευσε το γεγονός ότι ο  κ. Φίλης δεν είχε την ευθιξία να ζητήσει συγγνώμη, καλώντας τις γυναίκες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρουν ξεκάθαρη θέση, ενώ ο Νίκος Φίλης επέμεινε, υποστηρίζοντας ότι η επίθεσή του αφορούσε προσωπικά την κ. Κεραμέως και όχι την οικογένειά της εξαπολύοντας βολές για «προπαγάνδα».

Πιπιλή: Ρητορική Φίλη α λα Ζαρούλια

Η αντιπαράθεση άναψε ακόμα περισσότερο όταν η βουλευτής της ΝΔ,  Φωτεινή Πιπιλή, συνέκρινε τον Νίκο Φίλη με τη ρητορική της Χρυσιαυγίτισσας Ελένης Ζαρούλια.  «Είναι χυδαία, κακοποιητική και απολίτιστη η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εισηγητή του Νίκου Φίλη. Αναφέρομαι συλλήβδην στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν βρέθηκε κανείς - καμιά γυναίκα και άντρας για να εκφράσει δημόσια την απέχθειά του για την συμπεριφορά του κ. Φίλη απέναντι στην Υπουργό. Θυμίζω στους παλαιότερους πως όταν Χρυσαυγίτισσα βουλευτής επιτέθηκε με άθλιους χαρακτηρισμούς σε παιδί  τότε υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβησαν βουλευτές της ΝΔ προκειμένου να αποκρούσουν την χυδαία αυτή επίθεση», σημείωσε η κ. Πιπιλή. 

Φίλης: Ανοίκεια επίθεση εναντίον μου

Η κριτική της προκάλεσε την οργή του κ. Φίλη, ο οποίος κατηγόρησε τη γαλάζια βουλευτή ότι αγνοεί τι πραγματικά ειπώθηκε χθες γιατί απουσίαζε και ζητώντας να διαγραφούν από τα πρακτικά όσα «ανοίκεια» ακούστηκαν εναντίον του. 

«Να διαγραφούν από τα πρακτικά τα όσα ανοίκεια ακούστηκαν εναντίων μου. Αν δεν διαγραφούν θα συνεχίσω να μιλώ και να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου. Τίποτα από όσα κατήγγειλε η κα Πιπιλή  δεν συνέβη εδώ και δεν καταγγέλθηκαν ούτε από την υπουργό. Δεν υπήρξε επίθεση στα μέλη της οικογενείας της υπουργού αλλά στην ίδια προσωπικά. Καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτή η προπαγάνδα», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ακόμη κι όταν η κ. Πιπιλή εξήγησε ότι συμμετείχε στη χθεσινή συζήτηση ψηφιακά, συνεπώς άκουσε τα πάντα, ο Νίκος Φίλης επέμεινε λέγοντας: «τα όσα προσβλητικά και εμετικά  είπε η κα Πιπιλή, χαρακτηρίζοντάς με περίπου ως Χρυσή Αυγή, να διαγραφούν.. Ποια είναι η κυρία αυτή που είπε αυτά τα πράγματα για εμένα;  Οι αθλιότητες παραποιούν την πραγματικότητα».

Ν. Κεραμέως: Μάθημα δεξιοτήτων για τους δήθεν «δικαιωματιστές» ΣΥΡΙΖΑ

Στην κόντρα παρενέβη και η Υπουργός Παιδείας, καταλογίζοντας στον κ. Φίλη ότι επιλέγει ολισθηρό δρόμο.  «Δεν σκόπευα να κάνω αναφορά σε αυτό το θέμα. Προς έκπληξή μου διαπιστώνω ότι παίρνετε δρόμο όλο και πιο ολισθηρό. Νομοθετούμε για την παιδεία και ταυτόχρονα η στάση της αντιπολίτευσης αποτελεί τρανό παράδειγμα προς αποφυγή για τα νέα παιδιά. Τι δεν πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά. Απάντησα με ηρεμία στον κ. Φίλη αν και δεν είχα αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη επίθεση. Ο κ. Φίλης δεν ζήτησε ούτε μια συγγνώμη. Είπε ότι δεν έχει αντίρρηση να διαγραφούν από τα πρακτικά όσα είπε.  Και σήμερα πάλι δεν ζήτησε συγγνώμη. Το πιο συγκλονιστικό - και κοιτώ εσάς κυρία Τζούφη και κυρία Αναγνωστοπούλου – είναι αν έχετε την ευθιξία να πείτε μια κουβέντα.  Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάτω τα μάτια . Τα αποδέχεστε όσα είπε ο κ. Φίλης;  Το χειρότερο είναι ότι ο κ. Φίλης πήρε τον λόγο και ζήτησε να διαγραφούν όσα είπε η κα Πιπιλή. Εδώ ξεπεράσαμε όσα γνωρίζουμε Δεν περίμενα ποτέ τέτοιο ολισθηρό δρόμο», σημείωσε αρχικά η Νίκη Κεραμέως. 

Επιστράτευσε, δε, την ειρωνεία, προσθέτοντας με νόημα πως: «Οι δήθεν δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα καθίσουν στο μάθημα δεξιοτήτων. Έχουμε πολιτικές διαφωνίες αλλά υπάρχει και ένα όριο. Μην απορείτε μετά για τον υποβιβασμό των γυναικών». Ο κ. Φίλης πάντως επέμεινε, σημειώνοντας πως: «η κα υπουργός υιοθετεί τις αθλιότητες. Ντροπή στην κα Κεραμεώς. Σε αυτή αναφέρθηκα και όχι στην οικογένειά της».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA