ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21/07/2021 19:26

Ελάχιστη βάση εισαγωγής: Νίκη Κεραμέως και Νίκος Φίλης καβγάδισαν στη Βουλή

Εκρηκτική ήταν η αντιπαράθεση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως με τον Νίκο Φίλη στη Βουλή με φόντο την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια και την κατηγορία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση απέκλεισε συνειδητά λόγω deal 20.000 παιδιά

Ελάχιστη βάση εισαγωγής: Νίκη Κεραμέως και Νίκος Φίλης καβγάδισαν στη Βουλή
Νίκη Κεραμέως και Νίκος Φίλης (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Εκρηκτική ήταν η αντιπαράθεση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως με τον Νίκο Φίλη στη Βουλή με φόντο την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια και την κατηγορία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση απέκλεισε συνειδητά λόγω deal 20.000 παιδιά. Τα «αίματα άναψαν» όταν την υπουργό Παιδείας διαδέχτηκε στο βήμα ο κ. Φίλης εξαπολύοντας εναντίον της προσωπική επίθεση με αναφορές ακόμα και στα παιδιά της, προκαλώντας την οργή της.

Διαβάστε ακόμη: «Δεν θα έμπαινε ούτε πέρυσι στην Αρχιτεκτονική» - Η απάντηση Κεραμέως στον αριστούχο που έμεινε εκτός σχολής

Ο διάλογος μεταξύ τους με αιχμή επιστολή αυτοαποκαλούμενου «αποκλεισμένου αριστούχου» και κατόπιν των βολών της κυρίας Κεραμέως περί θλιβερού λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδεικτικός του εκρηκτικού κλίματος:

- Ν. Φίλης: Λυπάμαι. Έχετε δύο μικρά παιδιά που όταν μεγαλώσουν θα μάθουν ότι όταν ήταν μικρά η μητέρα τους κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια. Αυτό είναι το παράσημό σας. Πέρυσι η βάση για την Αρχιτεκτονική ήταν 10, φέτος έγινε 16,43. Ποιος αποκλείει τα παιδιά; Και σήμερα αυτό το παιδί δεν μπαίνει στο Μετσόβιο και στο Αριστοτέλειο.

- Ν. Κεραμέως: Μπαίνει σε άλλες Σχολές Αρχιτεκτονικής.

- Ν. Φίλης: Βάλτε το μαχαίρι μέσα όταν μιλάτε. Ντροπή σας! Είστε και μητέρα μικρών παιδιών.

- Ν. Κεραμέως: Δεν έχω κάνει καμία αναφορά στην οικογένειά σας. Σας παρακαλώ ανακαλέστε.

- Β. Διγαλάκης (πρόεδρος): Παρακαλώ να μην υπάρξουν άλλες αναφορές σε οικογένειες μελών της επιτροπής.

- Ν. Φίλης: Ίσως ήταν λάθος αλλά με παρέσυρε η υπουργός που μας είχε πει ότι όταν γεννήθηκε το παιδί της πρώτα είπε μπαμπάς και Μητσοτάκης και μετά όλα τα άλλα.

- Ν. Κεραμέως: Τι είναι αυτά που λέτε; Είναι δυνατόν;

- Ν. Φίλης: Είστε απαράδεκτη. Έχετε μαχαίρι και το περιτυλίγετε με ψεύτικες δημοσκοπήσεις.

Αιχμές Κεραμέως κατά Φίλη

Η αντιπαράθεση της Υπουργού Παιδείας με τον αρμόδιο τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ είχε και δεύτερο γύρο, καθώς η επίκληση της μητρικής της ιδιότητας από τον Νίκο Φίλη, προκάλεσε την αυστηρή παρέμβαση της κ. Κεραμέως.

«Οφείλουμε να διαχωρίζουμε την πολιτική αντιπαράθεση από την προσωπική ζωή του καθενός. Η ρητορική που χρησιμοποιήσατε κ. Φίλη ανήκει στην κατηγορία των ρητορικών που θέλουμε να καταπολεμήσουμε. Εμείς θέλουμε να εδραιώσουμε την ισότητα των φύλων. Όταν επικαλείστε την μητρική μου ιδιότητα για να διατρανώσετε την αντίθεσή σας με την πολιτική του υπουργείου τότε ο πολιτικός μας πολιτισμός δέχεται πλήγμα. Μου θυμίζετε κ. Φίλη τον διάδοχό σας, τον κ. Γαβρόγλου που είχε πει ότι οι γυναίκες δεν σκαμπάζουν από μαθηματικά. Το παράδειγμά σας είναι ενδεικτικό για το τι δεν πρέπει να αναφέρουμε στα παιδιά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως.

Να αμβλύνει τις εντυπώσεις επιχείρησε λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Φίλης, δηλώνοντας ότι δεν έχει κάτι προσωπικό εναντίον της Υπουργού αλλά αντιπαρατίθενται όπως υποστήριξε πολιτικά και ανακάλεσε εν μέρει τις εκφράσεις του.

«Πολιτικά αντιπαρατιθέμεθα . Ως υπουργός κάθε ημέρα που έπαιρνα αποφάσεις δεν ξεχνούσα ότι εκεί στην αίθουσα υπάρχει ένα παιδί που μπορεί να είναι το δικό μου και άρα η απόφασή μου μπορεί να το βλάψει. Άρα έχει σημασία για τον πολιτικό να αντιλαμβάνεται πως όταν λαμβάνει αποφάσεις μπορούν αυτές να πλήττουν τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα. Είπα τι θα πείτε στα παιδιά για την αποτρόπαια πράξη σας, σφαγής 20.000 παιδιών από τα πανεπιστήμια. Αν αυτό θεωρείτε ότι προσβάλει τα παιδιά σας καμία αντίθεση να το αποσύρω. Αλλά έχετε δώσει δικαίωμα να αναφερόμαστε στα παιδιά σας όταν είπατε σε συνέντευξή σας πως όταν γεννήθηκαν πρώτα είπαν μπαμπάς και Μητσοτάκης. Ο σεβασμός εκ μέρους μου είναι σαφής και δεδομένος. Και απαιτώ το ίδιο να υπάρχει και από την άλλη πλευρά», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε επί της αρχής

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο για το νέο αναβαθμισμένο σχολείο και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών εγκρίθηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία στην αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων. Υπέρ ψήφισε η ΝΔ. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψήφισαν, ενώ επιφύλαξη για τη στάση τους στην Ολομέλεια δήλωσαν Κίνημα Αλλαγής, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΒΟΥΛΗ ΣΥΡΙΖΑ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ