Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη θέση του πως θα καταργηθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, που έκανε λόγο και για παράλληλο μηχανογραφικό ειδικά για όσους έμειναν εκτός πανεπιστημίου φέτος λόγω ΕΒΕ.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: Έκκληση σε εκπαιδευτικούς να κάνουν το εμβόλιο - Προειδοποίηση για περισσότερα PCR τεστ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την ομιλία του και σχολιάζοντας το μέτρο της ελάχιστης βάσης εισαγωγής ανέφερε: «Θα καταργήσουμε αυτή την αθλιότητα, την ελάχιστη βάση εισαγωγής. Και θα προσπαθήσουμε να θεραπεύσουμε την αδικία. Παράλληλο μηχανογραφικό ειδικά για όσους έμειναν εκτός πανεπιστημίου φέτος λόγω ΕΒΕ. Δεν θα πάρουν τη θέση κανενός, γιατί θα μείνουν κενές θέσεις. Θα είναι προσβάσιμα μέσω του ειδικού μηχανογραφικού όσο δεν τους ήταν προσβάσιμα το 2021 λόγω ελάχιστης βάσης».

Και συνέχισε: «Θα σεβαστούμε τον αριθμό των συνολικών θέσεων που διέθεσε η κυβέρνησή σας για το 2021. Δηλαδή τις 77.415 θέσεις. Όμως δεν θα αφήσουμε ούτε μία θέση κενή. Δεν θα κρυφτούμε πίσω από τις αποφάσεις των ιδρυμάτων για να κόψουμε νέες και νέους και αντί για 77.500 θέσεις να δώσουμε, όπως κάνετε εσείς, 50 ή 60 χιλιάδες θέσεις. Αφού η Πολιτεία κρίνει ότι οι θέσεις πρέπει να είναι 77.500 θα είναι 77.500. Εμείς δεν κλέβουμε στο ζύγι! Δεν θα κλέψουμε από τα νέα παιδιά ούτε μία θέση!

Άρα λοιπόν: Τον Ιούλιο του 2022 ανοίγει παράλληλο ειδικό μηχανογραφικό αποκλειστικά για υποψηφίους του 2021, οι οποίοι στο μηχανογραφικό που άνοιξε τον Ιούλιο του 2021 δεν είχαν πρόσβαση σε κάποια Τμήματα λόγω ΕΒΕ και δεν εισήχθησαν σε κανένα Τμήμα. Συμπληρώνουν το νέο ειδικό μηχανογραφικό επιλέγοντας Τμήματα με σειρά προτίμησης.

Ταυτόχρονα, για τους υποψήφιους που εισήχθησαν αλλά έπεσαν θύματα των στρεβλώσεων της ΕΒΕ και των συντελεστών βαρύτητας, θα παρέχεται δυνατότητα μεταγραφής σε ομοειδές τμήμα εφόσον τα συνολικά μόρια εισαγωγής του υποψηφίου είναι περισσότερα από αυτά του τελευταίου εισακτέου στο τμήμα που θέλει να μεταγραφεί».

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftsiprasalexis%2Fvideos%2F184223337075011%2F&show_text=false&width=560&t=0
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA