Μενού
  • Α-
  • Α+

Έκκληση στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων θα εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, έκανε μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προαναγγέλλοντας πως όσοι επιλέξουν να μείνουν ανεμβολίαστοι θα κάνουν PCR τεστ

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Καμπανάκι» στους ανεμβολίαστους με το «μέτωπο αλήθειας και λογικής» για το φθινόπωρο 

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως οι εκπαιδευτικοί δεν θα ενταχθούν στις επαγγελματικές ομάδες που θα εμβολιαστούν υποχρεωτικά. Όπως είχε γράψει ήδη το reader.gr, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να θέσει «τάιμ άουτ» στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε επαγγελματικές κατηγορίες πέραν των υγειονομικών και των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

«Ζητάω από τους εκπαιδευτικούς να πείσουν τους συναδέλφους τους να εμβολιαστούν, χρησιμοποιώντας επιχειρήματα. Τα παιδιά πρέπει στα σχολεία να μαθαίνουν πρώτα τον ορθό λόγο. Οι εκπαιδευτικοί που δεν θα επιλέξουν να μην εμβολιαστούν θα έχουν πρόσθετη ταλαιπωρία. Συχνά εργαστηριακά τεστ προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να προσέλθουν στην τάξη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Πρώτο μας μέλημα είναι να επιστρέψουν τα παιδιά στη δια ζώσης εκπαίδευση με τη μεγαλύτερη ασφάλεια», τόνισε. 

«Το τέταρτο κύμα αφορά πρώτα απ’ όλα τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Έχουν ευθύνη απέναντι στις οικογένειες τους και τα παιδιά να εμβολιαστούν. Γιατί η αναπλήρωση του εκπαιδευτικού που νοσεί δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Θα είναι δύσκολες οι αναπληρώσεις αν αρρωστήσει μαζικά ένας σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών», είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

https://www.youtube.com/watch?v=jPG0qPglenc
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA