Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

MyHealth: Ερχεται το ψηφιακό βιβλιάριο υγείας - Αποκαλυπτήρια από Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

Μέσα στην εβδομάδα έρχονται τα αποκαλυπτήρια του MyHealth, του ψηφιακού βιβλιαρίου υγείας μέσω Gov.gr, σε σύσκεψη με Μητσοτάκη - Πιερρακάκη - Κικίλια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κυριάκος Πιερρακάκης (πηγή: Eurokinissi)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κυριάκος Πιερρακάκης (πηγή: Eurokinissi)

Με την παρουσίαση ακόμα μιας σημαντικής ψηφιακής μεταρρύθμισης αναμένεται να... κλείσει την πολιτική σεζόν, προ του σύντομου θερινού διαλείμματος, η κυβέρνηση, καθώς μέσα στην εβδομάδα, ίσως και αύριο Τρίτη, αναμένεται να παρουσιαστεί ο ψηφιακός φάκελος υγείας.

Διαβάστε ακόμη: «myPhoto»: Eρχoνται ψηφιακή φωτογραφία και ψηφιακή υπογραφή μέσω του Gov.gr

Θα πρόκειται, πρακτικά, για το βιβλιάριο υγείας του κάθε πολίτη που θα είναι άμεσα διαθέσιμο και προσβάσιμο για όλους μέσω του Gov.gr. Η ειδική εφαρμογή θα ονομάζεται My Health και θα παρουσιαστεί σε ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, οι οποίοι και έχουν συνεργαστεί για την ανάπτυξη της εφαρμογής. Μάλιστα, σε αυτή τη σύσκεψη αναμένεται να γίνει και μια πρώτη επίδειξη της λειτουργίας της εφαρμογής, η οποία θα είναι διαθέσιμα μέσω του Gov.gr, αλλά και της ειδικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, μέσα στην εβδομάδα.

Επί της ουσίας, ο κάθε ασθενής και χρήσης της εφαρμογής θα έχει πρόσβαση στις συνταγές και στα παραπεμπτικά ιατρικών εξετάσεων του και μάλιστα σε βάθος χρόνου. Στην αρχή, αυτό το βάθος αναμένεται να είναι 2 ή 3 χρόνια και, μόλις αναπτυχθεί πλήρως το σύστημα, οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στο σύνολο του ιστορικού τους με ένα κλικ, αξιοποιώντας τα δεδομένα του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Αναγκαία προϋπόθεση για τη χρήση της εφαρμογής θα είναι η εγγραφή στο σύστημα της άυλης συνταγογράφησης που αποδείχθηκε εξαιρετικά χρήσιμη και με τις ειδοποιήσεις για την πλατφόρμα του εμβολιασμού και, βεβαίως, η είσοδος θα γίνεται, κλασικά, είτε με τους κωδικούς του Taxisnet είτε με τους κωδικούς web banking του πολίτη.

Οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν λεπτομέρειες για τα φάρμακα και τις συνταγές τους, όπως την εκτέλεση του ή τη λήξη ισχύος, κάτι που θα σημαίνει εξατομικευμένη πρόσβαση σε κάθε παραπεμπτικό που αφορά φάρμακο ή εξέταση. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν, παράλληλα, μέσω του My Health να έχουν πρόσβαση και σε εξετάσεις ή φάρμακα που αφορούν προστατευόμενα μέλη της οικογένειας που δεν αυτασφαλίζονται ακόμα.

Κάπως έτσι, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης συνεχίζει να εμπλουτίζει το μπουκέτο του Gov.gr, ενώ το επόμενο mega project που είναι στα σκαριά για τους επόμενους μήνες είναι ο μοναδικός αριθμός για κάθε πολίτη που θα μας συνοδεύει σε όλες τις δραστηριότητές μας και θα αντικαταστήσει ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κ.ο.κ, ενοποιώντας, επί της ουσίας, όλους τους αριθμούς που μας αφορούσαν σε έναν ενιαίο.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κυριάκος Μητσοτάκης #Κυριάκος Πιερρακάκης #Βασίλης Κικίλιας #gov.gr #Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης #υπουργείο Υγείας #Myhealth