Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν με τους Ταλιμπάν να αναλαμβάνουν ουσιαστικά την εξουσία στη χώρα φέρνει και την Ευρωπαϊκή Ένωση προ αντιδράσεων. Πέρα από τις κινήσεις που έχουν κάνει οι χώρες ξεχωριστά με τους αξιωματούχους τους στο Αφγανιστάν, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ συγκαλεί για αύριο Τρίτη 17 Αυγούστου έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διαβάστε ακόμη: Αφγανιστάν: Σοκαριστικές εικόνες με ανθρώπους να πέφτουν από αεροπλάνο στην Καμπούλ
Συγκεκριμένα ο Ζοζέπ Μπορέλ, με ανάρτησή του στο Twitter, ανακοίνωσε ότι: «Σε συνέχεια των τελευταίων εξελίξεων στο Αφγανιστάν και έπειτα από εντατικές επαφές με τους εταίρους μας τις τελευταίες ημέρες και ώρες, αποφάσισα να συγκαλέσω έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ αύριο το απόγευμα για μια πρώτη αξιολόγηση».
Ο Ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής επισημαίνει επίσης ότι «το Αφγανιστάν βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Η ασφάλεια και η ευημερία των πολιτών του, καθώς και η διεθνής ασφάλεια διακυβεύονται».
- Η παραλία Ποτάμι στη Σάμο είναι η πιο επικίνδυνη στην Ελλάδα και έχει τον πιο απότομο βυθό
- Η Έλενα Παπαρίζου εμφανίστηκε με ανανεωμένο καλοκαιρινό λουκ στα MAD VMA και ακόμα παραμιλάμε
- Πολυμήχανη Ελληνίδα ανακάλυψε τον μοναδικό τρόπο για να φάμε λαγοκέφαλο
- YouTuber πάει για ψάρεμα στα πιο μολυσμένα νερά της Αττικής - Τι βρήκε σε Ελευσίνα και Κηφισό
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.