Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην οικονομική ενίσχυση των σεισμόπληκτων μετά από τον πρόσφατο φονικό σεισμό στην Αϊτή, προχωρά η Ελλάδα. Όπως ανακοινώθηκε το υπουργείο Εξωτερικών θα δωρίσει το ποσό των 100.000 ευρώ σε διεθνή οργανισμό που ήδη δραστηριοποιείται στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη: Σεισμός στην Αϊτή: Τραγωδία δίχως τέλος - Πάνω από 1.400 οι νεκροί

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως: «Το Υπουργείο Εξωτερικών θα δωρίσει σε Διεθνή Οργανισμό που ήδη δραστηριοποιείται στην Αϊτή το ποσό των 100.000 Ευρώ. Η βοήθεια αυτή αποτελεί συνεισφορά στην αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών που προέκυψαν ύστερα από τον πρόσφατο σεισμό που έπληξε την χώρα, καθώς και τον τυφώνα που ακολούθησε.

Με την συμβολική αυτή κίνηση, η Ελλάδα στέκεται σήμερα δίπλα στον δοκιμαζόμενο Αϊτινό λαό και δεν λησμονεί ότι η Αϊτή ήταν η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Ελλάδας, το 1822. Επισημαίνεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έχει εκφράσει την βούληση του να επισκεφθεί την Αϊτή το συντομότερο δυνατόν, όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές και πολιτικές συνθήκες».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA