Μενού
  • Α-
  • Α+

Ως απόδειξη επιτάχυνσης των «αντιλαϊκών» πολιτικών χαρακτηρίζει τον ανασχηματισμό το ΚΚΕ. Ο Περισσός βλέπει «θυσία» υπουργών που συνδέθηκαν με τις πρόσφατες φωτιές με στόχο την απόκρυψη των συνολικών πολιτικών ευθυνών και σχολιάζει αιχμηρά την υπουργοποίηση του Βαγγέλη Αποστολάκη.  

Διαβάστε ακόμη: Ανασχηματισμός: Ξαφνικό «όχι» Αποστολάκη στον Μητσοτάκη 

«Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός δε συνιστά κάποιου είδους “επανεκκίνηση”, αλλά “επιτάχυνση” του αντιλαϊκού κυβερνητικού έργου, με τη “θυσία” κάποιων υπουργών που συνδέθηκαν με τις πρόσφατες καταστροφές και με σκοπό να κρυφτούν οι συνολικές πολιτικές ευθύνες. Την ίδια στιγμή είτε παραμένουν ακλόνητοι είτε εντάσσονται στο κυβερνητικό σχήμα υπουργοί (εργασία, παιδεία, υγεία κλπ) που με συνέπεια και πάθος υπηρετούν όλες τις αντιλαϊκές επιλογές», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Περισσός.

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση η κυβερνητική πολιτική «δεν είναι κυρίως θέμα “δομών” ή “προσώπων”, είναι θέμα στρατηγικής», κι αυτή όπως υποστηρίζει είναι σταθερά προσανατολισμένη στις επιδιώξεις του κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Καυτηριάζοντας, δε, την επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη για τη θέση του νεοσύστατου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, το ΚΚΕ στρέφει τα βέλη του εναντίον αμφότερων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Πάντως, σ’ αυτόν τον ανασχηματισμό έγινε δεκτό και ένα πάγιο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για “υπουργούς κοινής αποδοχής”, με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση του κ. Αποστολάκη, πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έχει τη δική του πολιτική σημασία, αφού αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι η κοινή στρατηγική επιτρέπει άνετα τη μετακίνηση προσώπων κι υπουργών από τον έναν στον άλλον». 

Ελληνική Λύση: Με «καμμένα χαρτιά», δεν ανακατεύεις καμιά «τράπουλα»

Εξίσου αιχμηρή είναι και η αντίδραση της Ελληνικής Λύσης που υποστηρίζει πως με «καμμένα χαρτιά» δεν ανακατεύεις καμία «τράπουλα».

«Είναι τα ίδια “καμμένα χαρτιά” που έκαψαν την Ελλάδα αλλά εξακολουθούν να συμμετέχουν στο δήθεν “ολιγομελές” (με 58 υπουργούς) υπουργικό συμβούλιο. Ο μύθος περί δήθεν “επιτυχημένης διαχείρισης” της πανδημίας και των πυρκαγιών κατέρρευσε με πάταγο. Οι “επιτυχημένοι” υπουργοί της διαχείρισης πανδημίας και των πυρκαγιών, όπως έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, κρίθηκαν από τον ίδιο ανεπιτυχείς και από τον ίδιο “κατεδαφίστηκαν”! Όπως κατεδαφίστηκε και η κοινή λογική, με την παγκόσμια πρωτοτυπία ίδρυσης “υπουργείου πυροσβεστικής”!», αναφέρει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

Βάζοντας, δε, στο στόχαστρο την υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη, καταλήγει: «Η υπουργοποίηση δε του κυρίου Ευάγγελου Αποστολάκη, “ζηλωτή” της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών ανοίγει το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών με την βεβαιότητα της μελλοντικής  συγκυβέρνησης».

ΜέΡΑ25: Αναδιάταξη στις πολυθρόνες του «Τιτανικού»

Με μια λιτή αλλά δηλητηριώδη ανακοίνωσε σχολίασε τον ανασχηματισμό το ΜέΡΑ25, αναφέροντας πως: «Ο ανασχηματισμός του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν, και δε θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο από μια απλή αναδιάταξη στις πολυθρόνες του «Τιτανικού». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA