Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανατροπή με την υπουργοποίηση του Βαγγέλη Αποστολάκη στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο  Βαγγέλης Αποστολάκης μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, μιλώντας στο OPEN TV, ξεκαθάρισε ότι αρνείται τη θέση, δηλώνοντας: «Με αυτές τις συνθήκες δεν αποδέχομαι την υπουργοποίηση». Ο Ναύαρχος εν αποστρατεία είχε δεχθεί πιέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για να μην αποδεχθεί την πρόταση της κυβέρνησης και μετά την ανακοίνωση του ονόματός του, έγινε γνωστό με κάθε λεπτομέρεια το παρασκήνιο που προηγήθηκε το τελευταίο 10ήμερο και η απευθείας επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε αυτήν την επικοινωνία, ο κ. Αποστολάκης είχε πει ότι ο κ. Νικηφοράκης – που ανήκει στο στενό περιβάλλον της οικογένειας Μητσοτάκη, του είχε προτείνει να γίνει αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αποστολάκης φέρεται να τον διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να γίνει υπό αυτούς τους όρους υπουργός της Δεξιάς. Σύμφωνα μάλιστα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαγγέλης Αποστολάκης στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, διαβεβαίωσε τελικά πως θα πει όχι στην πρόταση Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία. Ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε αποστασία καθώς η πρότασή του για εθνική συναίνεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του περιβάλλοντος δεν είχε να κάνει με πρόσωπα αλλά με συγκεκριμένο σχέδιο. Από τότε δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία.

Λίγα λεπτά πριν ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης τηλεφώνησε στον Διευθυντή του Πολιτικού του γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Καλογήρου, και τον ενημέρωσε για την συμμετοχή του Βαγγέλη Αποστολάκη στην κυβέρνηση. Η απάντηση ήταν ότι η συναίνεση δεν χτίζεται με εξαγορές προσώπων. «Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δε λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα», ήταν το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ στην επιλογή που έκανε ο Βαγγέλης Αποστολάκης να ενταχθεί στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το σκηνικό να ανατρέπεται πλήρως δυόμιση ώρες μετά την ανακοίνωση του νέου υπουργικού σχήματος από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού και μετά τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Αποστολάκης έκανε γνωστό ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση, κάτι που επιβεβαιώνεται πλέον και από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αποστολάκης: «Δεν υπήρξε διακομματική στήριξη»

Τους λόγους για τους οποίους δεν αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ανάληψη του νεοσύστατου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εξήγησε με δήλωσή του ο Ναύαρχος εν αποστρατεία, Βαγγέλης Αποστολάκης.

«Αυτό έγινε με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει μια δικακομματική συναίνεση. Αυτή ήταν η μία προϋπόθεση για ανεξάρτητο υπουργείο, στο οποίο συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Το ένα τηρήθηκε σε ό,τι αφορά το υπουργείο. Δεν υπήρχε διακομματική στήριξη ή συζήτηση μεταξύ τους. Εγώ δεν αποφεύγω την ευθύνη. Αλλά δεν μπορώ να αποδεχθώ μία πρόταση που δεν έχει διακομματική υποστήριξη για ένα εθνικό ζήτημα. Με τιμά ιδιαίτερα η πρόταση του πρωθυπουργού, αλλά θα έπρεπε να έχει διακομματική υποστήριξη» τόνισε ο κ. Αποστολάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA