Μενού
  • Α-
  • Α+

Θεραπείες κατά του κορονοϊού με παρασιτοκτόνα, που έχει απορρίψει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κρίσεις ότι τα εμβόλια είναι αναποτελεσματικά έναντι της μετάλλαξης Δέλτα και αυστηρές «οδηγίες» προς την επιστημονική κοινότητα της χώρας για εισαγωγή φαρμάκων, που, κατά τον ίδιο, αντιμετωπίζουν την νόσο, αποτελούν μερικές από τις ιατρικές παρεμβάσεις μέσω διαδικτύου, στις οποίες επιδίδεται το τελευταίο διάστημα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Οι αναρτήσεις αυτές, τις οποίες επικαλούνται οι αρνητές των εμβολίων επιχειρώντας να προσδώσουν στα «επιχειρήματά τους» τόσο επιστημονική όσο και θεσμική υπόσταση, λόγω της υπουργικής θέσης, που κατείχε ο χειρουργός-εντατικολόγος Παύλος Πολάκης στο αρμόδιο υπουργείο, έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη: Πολάκης σε Γεωργιάδη: Σε ποια τρύπα ήσουν χωμένος, που έπιασες στο στόμα σου τον Ναύαρχο;

Παρά την προσπάθεια «νουθεσίας» στο ανώτατο επίπεδο από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα ο Παύλος Πολάκης συνεχίζει απτόητος να δημοσιοποιεί τις συγκεκριμένες απόψεις του επί των εμβολίων, τη στιγμή, που αναμένουν όλοι στην Κουμουνδούρου να αποφασίσει τον εμβολιασμό του ώστε να κλείσει το θέμα. Η αναμονή αυτή δυσχεραίνει την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της επίτευξης των στόχων, που έχει θέσει η κυβέρνηση, αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού καθώς δημιουργείται σύγχυση γύρω από την επίσημη θέση του κόμματος καθώς ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας είναι σταθερά εκτός «γραμμής».

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι επίμαχες αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη για τα εμβόλια και τα φάρμακα κατά του κορονοϊού συνοδεύονται από τις ακόλουθες επισημάνσεις της διαχειρίστριας εταιρείας του facebook, βάσει των οδηγιών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: «Κάποιες μη εγκεκριμένες θεραπείες για τον Covid-19 ενδέχεται να έχουν σοβαρές συνέπειες για την υγεία», όπως επίσης, «Τα εμβόλια κατά του Covid-19 δοκιμάζονται επιμελώς για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητά τους και στη συνέχεια παρακολουθούνται στενά».

Η αναφορά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας για την χρήση του παρασιτοκτόνου φαρμακευτικού σκευάσματος ιβερμεκτίνη στην αντιμετώπιση του κορονοϊού προκάλεσε αίσθηση αλλά και συζητήσεις. Η ιβερμεκτίνη, που έχει κτηνιατρική χρήση και στους ανθρώπους χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση παρασίτων, χορηγήθηκε σε κάποια κρατίδια της Ινδίας λόγω της απόγνωσης των μαζικών θανάτων από επιπλοκές του κορονοϊού αλλά και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Τελευταία παρουσιάζεται στο διαδίκτυο ως μια εναλλακτική θεραπεία της νόσου. Ομως οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν συστήσει τη μη χρήση του σκευάσματος σε ασθενείς παρά μόνο σε κλινικές δοκιμές. Από την πλευρά τους, οι συνωμοσιολόγοι υποστηρίζουν ότι οι διεθνείς οργανισμοί υγείας μπλοκάρουν το συγκεκριμένο φάρμακο επειδή είναι φτηνό και συνεπώς δεν θα αποφέρει κέρδη στους παγκόσμιος κολοσσούς της φαρμακοβιομηχανίας.

Στο μεταξύ, στις Φιλιππίνες ο πρόεδρος της χώρας Ροντρίγκο Ντουτέρτε χρησιμοποιεί την χορήγηση της ιβερμεκτίνης ως απειλή για να εξαναγκάσει τους πολίτες να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού προειδοποιώντας τους ότι σε αντίθετη περίπτωση θα τους εμβολιάσει με το παρασιτοκτόνο φάρμακο! Η χαμηλή προσέλευση, που παρατηρήθηκε στα εμβολιαστικά κέντρα της Μανίλα τον περασμένο Ιούνιο εξόργισε τον Φιλιππινέζο πρόεδρο, ο οποίος μέσω διαγγέλματος προειδοποίησε: «Εμβολιαστείτε. Διαφορετικά, θα δώσω εντολή σε όλους τους αρχηγούς χωριών να καταμετρούν εκείνους που αρνούνται να εμβολιαστούν και θα σας αναγκάσω να κάνετε ένεση με ιβερμεκτίνη, που προορίζεται για γουρούνια».

Βέβαια, από τις προτροπές για την χρήση της ιβερμεκτίνης ακόμα και από τα χείλη γερουσιαστών παρασύρθηκαν δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί, οι οποίοι έσπευσαν να προμηθευτούν και να καταναλώσουν το αντιπαρασιτικό σκεύασμα παθαίνοντας δηλητηρίαση! Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα τον Ιούλιο εκτελέστηκαν περισσότερες από 88.000 συνταγές ιβερμεκτίνης με αποτέλεσμα να πενταπλασιαστούν τα περιστατικά δηλητηριάσεων από την ουσία αυτή. Για τον λόγο αυτό οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν επείγουσες οδηγίες προειδοποιώντας για τον κίνδυνο σοβαρών παρενεργειών από την χρήση του φαρμάκου σε μια προσπάθεια να προφυλάξουν τους πολίτες, οι οποίοι τηλεφωνούσαν μαζικά στα κέντρα δηλητηριάσεων αναφέροντας σειρά συμπτωμάτων απειλητικών για την υγεία τους.

Και τα όσα δημοσιοποιεί ο Παύλος Πολάκης για την ιβερμεκτίνη δημιουργούν εύλογες απορίες, οι κρίσεις του για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της μετάλλαξης Δέλτα με δεδομένο ότι η άποψη του ως πρώην αναπληρωτής υπουργός Παιδείας αλλά και γιατρός, ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικό τμήμα του κοινωνικού συνόλου, προκαλούν μεγαλύτερο προβληματισμό. : «Ο,τι και να ανακοινώσετε ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!!!!Κικίλια και Κοτανιδου σε εσάς το λέω!

Όταν η παραλλαγή ΔΕΛΤΑ πρακτικά από τα εμβόλια ΑΣΤΡΑ και Τζονσον δεν καλύπτεται καθόλου και από τα εμβόλια Πφαιζερ και Μοντέρνα καλύπτεται γύρω στο 35-40% ,τότε προς τι τα μέτρα για την υποχρεωτικότητα και οι ποινές στους ανεμβολίαστους;;;;;

Όταν αυτοί που εμβολιάστηκαν το Γενάρη -Φλεβάρη πρακτικά τώρα ενα τεραστιο ποσοστό δεν έχει ανοσία και ξεκινάει χορήγηση τρίτης δόσης(αυτης που ΔΕΝ πιάνει τη παραλλαγή ΔΕΛΤΑ) τότε προς τι τα μέτρα;;;;;

Όταν συνεχίζουν να πεθαίνουν 25-35 άνθρωποι τη μερα γιατί ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ;;;

Σπέρνετε ανέμους και θα ΘΕΡΙΣΕΤΕ ΘΥΕΛΛΕΣ!!!

ΥΓ .Τα γράφω αυτά επηρεασμένος και από την καθημερινή μου ενασχόληση, παρότι σε διακοπες, με πολλους ασθενείς κοβιντ ανά την Ελλάδα είτε έξω νοσοκομειακούς είτε και κυρίως νοσηλευόμενους, οι οποίοι δυστυχώς ένα τμήμα τους δεν παίρνει τη νοσηλεία και την υποστήριξη που οφείλει να πάρει γιατί το σύστημα δεν έχει ενισχυθεί έτσι όπως λέγαμε από το Μάρτη του 2020!!».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA