Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός - Θάνος Πλεύρης: Έρχεται αυστηρός νόμος για τους εικονικούς εμβολιασμούς μετά τα περιστατικά στην Καρδίτσα

Αυστηρό νόμο που θα περιλαμβάνει το αδίκημα των εικονικών εμβολιασμών προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας μετά τα περιστατικά έκδοσης «μαϊμού» πιστοποιητικών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα

Θάνος Πλεύρης (Πηγή: Eurokinissi)
Θάνος Πλεύρης (Πηγή: Eurokinissi)

Αυστηρό νόμο που θα περιλαμβάνει το αδίκημα των εικονικών εμβολιασμών προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Η δήλωση έρχεται με αφορμή τα περιστατικά έκδοσης «μαϊμού» πιστοποιητικών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα όπου υπήρχαν ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού για άτομα που ποτέ δεν είχαν λάβει τα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Σάλος με εικονικούς εμβολιασμούς σε Κέντρο Υγείας

Ο Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τον Γιώργο Αυτιά δήλωσε ότι «έρχεται ειδικός νόμος για τους μαϊμού εμβολιασμούς». Επίσης με ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε πως Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ): «Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά».

Εικονικοί εμβολιασμοί στην Καρδίτσα

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αλήθεια». Σύμφωνα με πληροφορίες η διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας, όταν ήταν στην βάρδια της, είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και με τους κωδικούς της έμπαινε παράνομα στο σύστημα εμβολιασμών.

Στη συνέχεια βρέθηκαν έγγραφα που πρέπει να συμπληρώνει ο κάθε εμβολιασμένος και να υπογράφονται από τον γιατρό, τα οποία ωστόσο δεν είχαν ούτε υπογραφή αλλά ούτε και σφραγίδα. Επίσης, κίνησε υποψίες το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα και όταν την ρωτούσαν ποιος ήταν ο λόγος, απαντούσε ότι είχε κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί, κάτι που δεν γίνονταν πιστευτό.

Πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν, ότι μετά την έναρξη της έρευνας, αρχικά εντοπίστηκαν 13 άτομα, ακολούθως ο αριθμός ανέβηκε στο 35 και τώρα βρίσκονται ήδη στα 47 που έχουν εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Οι «μαϊμού» εμβολιασμένοι, έκλειναν ραντεβού για εμβόλιο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά σε συνεννόηση με την υπάλληλο που τσέκαρε στο σύστημα ότι το εμβόλιο έγινε.

Επίσης, στα άτομα που φέρονται να έχουν εμβολιαστεί «ψεύτικα», βρίσκονται και συγγενικά της πρόσωπα, κάτι που οδήγησε και στην αποκάλυψή της δράσης της. Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι ακόμη και η ίδια μπορεί να μην έχει κάνει ποτέ πραγματικά το εμβόλιο, αν και εργαζόταν στο Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#εμβολιασμός #Πιστοποιητικό εμβολιασμού #Θάνος Πλεύρης #υπουργός Υγείας #Καρδίτσα