Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τη φράση «ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πείσεις αυτούς που δεν έχουν πειστεί μέχρι σήμερα. Δεν θα έχεις μεγάλης κλίμακας εμβολιαστικό ρεύμα, έχεις όμως τη δεξαμενή των νέων», σχολίασε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος την κατάσταση που επικρατεί στο πεδίο των εμβολιασμών στη χώρα, εκφράζοντας την ανησυχία του για την ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών.

Ανησυχία για τους άνω των 60 ετών

Όπως εξήγησε ο ίδιος η ηλικιακή ομάδα 60 plus απασχολεί ιδιαίτερα, καθώς πρόκειται για πολίτες, οι οποίοι εφόσον νοσήσουν θα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. Επισήμανε, δε, πως το ποσοστό των εμβολιασμένων 50 ετών και άνω κινείται στο 65% και ανέρχεται στο 75% με την προσθήκη εκείνων που έχουν νοσήσει.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος διατύπωσε επίσης ανησυχία για την εξέλιξη της διασποράς του κορονοϊού τον Οκτώβριο, αλλά και για τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς όπως είπε διαπίστωσε χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων προστασίας. Ο ίδιος πάντως επανέλαβε ότι στη χώρα δεν πρόκειται να επιβληθεί νέο γενικευμένο  lockdown.

Σο επίκεντρο η 3η δόση στα πρότυπα του Ισραήλ

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και οι επιστήμονες έχουν προσηλωθεί στο ζήτημα της τρίτης δόσης του εμβολίου, σημειώνοντας ότι παρακολουθούνται στενά οι εξελίξεις στο Ισραήλ.  

«Το κοιτάμε για την τρίτη δόση. Είναι θέμα της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Δημιουργεί όμως μια πρόσθετη ένταση στην κοινωνία», ανέφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, επισημαίνοντας ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα αν το κριτήριο θα είναι ηλικιακό ή χρονικό σε σχέση με το διάστημα που πέρασε από τη δεύτερη δόση.

Επέκταση υποχρεωτικότητας: Πάντα στο μενού αλλά όχι προς ώρας

Αναφορικά με την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές κατηγορίες, ο κυβερνητικός αξιωματούχος, είπε ότι «βρίσκεται πάντα στο μενού» αλλά όπως τόνισε «δεν είναι σε πρώτη προτεραιότητα», συνεπώς δεν υπάρχουν σκέψεις στην παρούσα φάση. Χαρακτήρισε, δε, την υποχρεωτικότητα ως μια δύσκολη άσκηση, υπογραμμίζοντας πως «κάθε κατηγορία πρέπει να την κοιτάς εξατομικευμένα» έχοντας στο μυαλό σου τη δυνατότητα αναπλήρωσης των κενών θέσεων από εκείνους που θα τεθούν σε αναστολή και φέρνοντας ως παράδειγμα το στράτευμα και το λιμενικό.

Τελευταίος ανασχηματισμός

Σε ερώτηση για το αν ο πρόσφατος ανασχηματισμός ήταν και ο τελευταίος, ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος, εκτίμησε ότι «θα πάμε σε εκλογές με αυτό το σχήμα, εκτός αν υπάρξει κάτι σημειακό».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA