Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν είναι μυστικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενοχλήθηκε ιδιαιτέρως με τον τρόπο που ο γαλάζιος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος προκάλεσε για άλλη μια φορά αναταράξεις με μια ακραία τοποθέτηση που περιελάμβανε ακόμα και παιδιά. Και μπορεί ο κ. Μπογδάνος να μην διεγράφη, αν και φλέρταρε με αυτή την κατάληξη, φαίνεται, όμως, ότι η προειδοποίηση που δέχθηκε θα είναι η τελευταία και η επόμενη «στραβή» θα είναι η... μοιραία.

Βεβαίως, το καμπανάκι δεν αφορά μόνο τον κ. Μπογδάνο, αλλά και όποιον άλλο βουλευτή με ακραίες κορώνες φέρει και πάλι το Μαξίμου σε δύσκολη θέση, μια θέση άμυνας έναντι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και του κεντρώου χώρου που en bloc στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2019.

Τούτων δοθέντων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έσπευσε χθες να θέσει τα όρια στον κ. Μπογδάνο και τους... υπόλοιπους, απηχώντας τη συζήτηση που έγινε στον πρωινό καφέ του Μαξίμου. «Αδιαπραγμάτευτη πολιτική της Κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων όσων βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας. Πόσο μάλλον των νέων παιδιών, των ανήλικων.  Η αρχή αυτή είναι αδιαπραγμάτευτη.  Είναι αδιαπραγμάτευτη για μια φιλελεύθερη, δημοκρατική Κυβέρνηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακόμα περισσότερο είναι αδιαπραγμάτευτη για μια φιλελεύθερη Κεντροδεξιά Παράταξη, όπως είναι η Νέα Δημοκρατία.  Και είναι αυτονόητο ότι όλα τα στελέχη του κόμματος και της Κυβέρνησης πρέπει να ακολουθούν  την αρχή αυτή λόγο και έργο», είπε ο κ. Οικονόμου, θέτοντας με νόημα το πλαίσιο, εκτός του οποίου κινήθηκε ο γαλάζιος βουλευτής.

«Ήταν ένα λάθος, ήταν μια πράξη που δεν συνάδει με τις αρχές και την ιστορία της Παράταξής μας. Ήταν ένα λάθος, που ο ίδιος αναγνώρισε μεν, απολογούμενος για το γεγονός ότι αναπαρήγαγε στοιχεία παιδιών, που είχαν δημοσιοποιηθεί. Ωστόσο, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά», είπε ακόμα ο κ. Οικονόμου υψώνοντας την «κίτρινη κάρτα».

Αυτό που έσωσε τον κ. Μπογδάνο, εν προκειμένω, ήταν η παραδοχή του λάθους του, ενώ μαζί του επικοινώνησαν ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Γιάννης Μπούγας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αλλά χθες και ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Σύμφωνα με πληροφορίες εξέφρασε την  αποδοκιμασία του προς τον βουλευτή για τα όσα έγραψε για τα νήπια και του είπε ότι η πράξη του να αναρτήσει ονόματα ήταν απαράδεκτη και πως θα πρέπει να προβεί σε διόρθωση. Ο βουλευτής της ΝΔ παραδέχθηκε το λάθος του και τόνισε ότι έκανε διόρθωση. 

Το κοντράστ με... Αντετοκούνμπο

Και ενώ γίνονταν αυτά, στο Μέγαρο Μαξίμου στηνόταν ένα σκηνικό κοντράστ, με έντονο συμβολισμό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμπρακτες απαντήσεις ως προς την πολιτική τοποθέτηση της ΝΔ, μετά και την τιμητική πολιτογράφηση της μητέρας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Βερόνικα, και του μικρότερου των αδερφών Αντετοκούνμπο, Άλεξ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η αλήθεια είναι ότι η διαδικασία της τιμητικής πολιτογράφησης είχε προσδιοριστεί εδώ και μέρες, συνέπεσε όμως με τις ενέργειες του Κωνσταντίνου Μπογδάνου που τον έφεραν στα πρόθυρα της διαγραφής. Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, έστειλε έτσι ένα σαφές μήνυμα ως προς το πολιτικό στίγμα της ΝΔ με αυτόν στην ηγεσία.

«Στο πρόσωπό σας, στο πρόσωπο όλης της οικογένειας Αντετοκούνμπο, αντικατοπτρίζεται η Ελλάδα που θέλουμε: η Ελλάδα που προσπαθεί, αγωνίζεται, ξεπερνά τις δυσκολίες, κρατά ενωμένη την οικογένειά της. Είναι η Ελλάδα που μας κάνει περήφανους», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με νόημα, ενώ μετά τη διαδικασία δέχθηκε στο γραφείο του τον Greek Freak και την οικογένειά του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA