Μενού
  • Α-
  • Α+

Παράθυρο για επιπλέον μέτρα ενίσχυσης των πολιτών εφόσον επιβεβαιωθούν οι διεθνείς οίκοι , που εκτιμούν ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2021 θα υπερβεί ακόμα και τον αναθεωρημένο στόχο 5,9%, άνοιξε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης από τη Βουλή. Κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου για το επερχόμενο κύμα πληθωρισμού, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι το 2021 εξελίσσεται σε μια από τις καλύτερες χρονιές για την ελληνική οικονομία και πιθανότατα θα αναδειχθεί σε χρόνια ρεκόρ ανάπτυξης όλων των εποχών.

Διαβάστε ακόμη: Ο Μητσοτάκης δείχνει τα «όρια» της ΝΔ: Τι έσωσε τον Μπογδάνο και το κοντράστ με Αντετοκούνμπο

«Ο διεθνής οικονομικός τύπος μιλά για οικονομικό θαύμα της Ελλάδας. Τα μέτρα που έλαβε και λαμβάνει η κυβέρνηση. Έχουν εξαιρετικά θετικό αποτύπωμα. Ξένοι αναλυτές μιλούν για ανάπτυξη κοντά στο 8%. Αν συμβεί αυτό και υπάρξει δημοσιονομικός χώρος θα ληφθούν και περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης των πολιτών», είπε αρχικά ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του κ. Κεγκέρογλου για το επερχόμενο κύμα αυξήσεων, ο Αδωνις Γεωργιάδης, επανέλαβε ότι πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο το οποίο είναι εξωγενές, διαβεβαιώνοντας παράλληλα πως όπως αντιμετωπίστηκαν οι κρίσεις της πανδημίας και του μεταναστευτικού, «έτσι με σύνεση και σωφροσύνη θα αντιμετωπιστεί και η κρίση πληθωρισμού».

Κατά τον κ. Γεωργιάδη πάντως το κύμα των ανατιμήσεων θα έχει μικρή διάρκεια. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η πτωτική πορεία του πληθωρισμού θα αρχίσει αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Αναφορικά με την αγορά ενέργειας, ο Υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε τον λιγνίτη ως την πιο ρυπογόνα και την πιο ζημιογόνα πηγή ενέργειας για τη ΔΕΗ, ανακοινώνοντας ότι μέχρι το τέλος του χρόνου έρχεται νέο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, προκειμένου να συνδεθούν άμεσα στο σύστημα οι δεκάδες νέες επενδύσεις και έτσι να πέσουν οι τιμές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA