Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Φρεγάτες Belharra: Θετική αντίδραση από τις ΗΠΑ για τη συμφωνία Ελλάδας και Γαλλίας

Η πρώτη αντίδραση των ΗΠΑ για τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία για τις φρεγάτες Belharra ήταν θετική με την ανακοίνωση των Αμερικανών να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη συμφωνία

Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν (πηγή: eurokinissi)
Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν (πηγή: eurokinissi)

Θετική ήταν η αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στη νέα επένδυση της Ελλάδα για την αναβάθμιση των αμυντικών της δυνατοτήτων όπως και για το γεγονός ότι εκπληρώνει τις νατοϊκές της δεσμεύσεις για τις προβλεπόμενες αμυντικές δαπάνες σημειώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή τη νέα αμυντική συμφωνία που υπόγραψε η χώρα με την Γαλλία για τις πανίσχυρες φρεγάτες Belharra.

Διαβάστε ακόμη: Ατσάλινη ασπίδα το Αιγαίο - Πώς θα καθηλώσουν τα τουρκικά αεροπλάνα

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών εξήγησε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα απολαμβάνουν μια ισχυρή αμυντική σχέση με ρίζες στις κοινές μας αξίες. Υποστηρίζουμε σθεναρά τον ρόλο της Ελλάδας στη δημιουργία σταθερότητας στην περιοχή και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Ελλάδα για την προώθηση των κοινών μας στόχων για ειρήνη και ευημερία στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της ισχυρής σχέσης μας με το Πολεμικό Ναυτικό. Ενώ δεν έχουμε δει τις λεπτομέρειες της πολυετούς αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας και Γαλλίας, σημειώνουμε ότι η μακροχρόνια Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) ΗΠΑ-Ελλάδας επικαιροποιήθηκε το 2019 προς αμοιβαίο όφελος των δύο εθνών μας και της περιφερειακής ασφάλειας».

Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επισημαίνει ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στην αναζήτηση κοινού εδάφους για την πιθανή αναβάθμιση της Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας. Όπως σημειώνει, μια νέα επικαιροποίηση θα συμπεριλαμβάνει την επ’ αόριστον χρονική παράταση της συμφωνίας, ένα γεγονός που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκτιμά ότι θα βοηθήσει στην προώθηση της ειρήνης στην περιοχή και των κοινών στόχων άμυνας και ασφάλειας μεταξύ στενών συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#ΗΠΑ #Γαλλία #Ελλάδα #φρεγάτα #Ένοπλες Δυνάμεις #Belharra

Best of Internet