Μενού
  • Α-
  • Α+

Εμμένει στις απόψεις του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος παρότι του στοίχισαν τη θέση του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρά στη διαγραφή του. «Δυστυχώς, στην πολιτική οι ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν κόστος και ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων στο πρώτο του μήνυμα έπειτα από τη διαγραφή του. Παράλληλα το μήνυμά του το συνόδευσε με το βίντεο από την ομιλία του όπου αναφέρεται κατά του ΚΚΕ στη διαρκή επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Διαβάστε ακόμη: Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Η άγρια κόντρα με τον Παφίλη που οδήγησε στη διαγραφή του από τη ΝΔ

https://twitter.com/bogdanosk/status/1445655899117264899?ref_src=twsrc^tfw

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος διεγράφη το απόγευμα της Τρίτης από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας έπειτα από απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη που βρίσκεται στη Σλοβενία. Νωρίτερα είχε προκαλέσει το ξέσπασμα του Νίκου Δένδια από το βήμα της Βουλής, με τον Υπουργό Εξωτερικών να δηλώσει σε έντονο ύφος « η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα να σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοούμενοι». Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε η απόφαση για τη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα, με το κόμμα να βγάζει «κόκκινη κάρτα» στον Βουλευτή, που με τη σημερινή του ανάρτηση δείχνει να μην υποχωρεί στις θέσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίς την Τετάρτη θέση για τη διαγραφή πήρε και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του Νίκου Δένδια στη Βουλή, αλλά τονίζοντας πως η απόφαση για τον Μπογδάνο ήταν σωστή. «Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πήρε μία σωστή απόφαση. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως ο κ. Μπογδάνος, έκανε λάθος» είπε και συνέχισε: «όταν είμαστε στην πολιτική φερόμαστε με υπευθυνότητα, καταλαβαίνουμε τη στιγμή, το χώρο και τον τρόπο, και ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος τα παραβίασε. Δεν ήταν σωστό».

Κυβερνητικές πηγές: «Οταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα το εννοούσαμε»

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συγκεκριμένη απόφαση για τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο ήταν μονόδρομος, καθώς ο βουλευτής είχε δεχθεί ήδη μία «κίτρινη κάρτα» ως προειδοποίηση. Συγκεκριμένα οι κυβερνητικές πηγές αναφέρουν: «Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω».

Το παρασκήνιο της διαγραφής

Ο πρωθυπουργός δεν χρειάστηκε να δει πολλά για να καταλάβει ότι ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι. Είχε προηγηθεί πριν περίπου 20 ημέρες η τελευταία «κίτρινη κάρτα» του Μαξίμου στον κ. Μπογδάνο, δια στόματος Γιάννη Οικονόμου, μετά την υπόθεση που ξεσήκωσε σάλο με τη δημοσίευση λίστας ονομάτων αλλοδαπών νηπίων από site που ανήκε τα προηγούμενα χρόνια στον κ. Μπογδάνο και το δικό του retweet. Τότε του είχε δοθεί μια τελευταία ευκαιρία, η οποία, όμως, μετά τη χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή, εξανεμίστηκε.

«Για τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη», έλεγαν κυβερνητικές πηγές, απηχώντας τον εκνευρισμό Μητσοτάκη, ο οποίος γινόταν αισθητός από τη…Σλοβενία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA