Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην κατηγορηματική διάψευση των ισχυρισμών του Αλέξη Τσίπρα περί σκανδαλώδους υπερκοστολόγησης του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα που ανέλαβαν οι Ισραηλινοί και περί επιλογής της πιο δαπανηρής λύσης ενώ υπήρχε εναλλακτική με το ¼ του κόστους, προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, χαρακτηρίζοντας «αναληθή» όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης για αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας: Από το όχι στις γραβάτες πήγατε στο όχι στις φρεγάτες - Καρφιά και για Καμμένο

«Άκουσα να κάνετε λόγο για σκανδαλώδη υπερκοστολόγηση του Εκπαιδευτικού Κέντρου στην Καλαμάτα. Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι αναληθείς και θα σας προέτρεπα να ανατρέξετε σε αυτούς που σας συμβούλευσαν αυτά διότι δεν ήταν καλά διαβασμένοι», σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, διαβεβαιώνοντας πως όταν  ανέλαβε καθήκοντα υπήρχε μόνο μία πρόταση για την μελλοντική εκπαίδευση των Ικάρων από μια καναδική εταιρεία ύψους 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Στη συνέχεια, όπως ξεκαθάρισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, έγινε πρόταση και από τους Ισραηλινούς. «Λειτούργησε ο ανταγωνισμός, είχαμε διαδοχικές μειώσεις προτάσεων και καταλήξαμε εκεί που καταλήξαμε. Ο ισχυρισμός ότι είχαμε και δική μας πρόταση από την αεροπορία και δεν την αξιοποιήσαμε είναι απολύτως αναληθής», τόνισε ο Υπουργός. Σύμφωνα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλου από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ειπώθηκε ότι πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω η καναδική πρόταση όπως και να αναζητηθούν άλλες λύσεις.

«Κανένας δεν προσκόμισε φάκελο κατά τον οποίο θα μπορούσαμε να το κάνουμε μόνοι μας στο 1/4 του ποσού διότι δεν υπήρχε φάκελος», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας,   τονίζοντας πως η ανάληψη του Εκπαιδευτικού Κέντρου στην Καλαμάτα από το Ισραήλ «σίγουρα δεν αποτελεί σκανδαλώδη υπερκοστολόγηση, να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις πρώιμης σκανδαλολογίας». Ο κ. Παναγιωτόπουλος μάλιστα κατέληξε σημειώνοντας πως αν τα χρόνια πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων όπως έπρεπε «δεν θα είχαμε να τρέξουμε για να καλύψουμε τα προβλήματα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA