Μενού
  • Α-
  • Α+

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη που εγκαλείται για το αδίκημα της εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμισης ύστερα από μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο κ. Στουρνάρας, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη 174 βουλευτές ψήφισαν «ναι» στην άρση της ασυλίας, ενώ 97 καταψήφισαν και 9 δήλωσαν «παρών».

Η μήνυση εναντίον του υποβλήθηκε από τον διοικητή της ΤτΕ ύστερα από ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αποκαλούσε τον Γιάννη Στουρνάρα «ελεεινό» και «τρισάθλιο» για δάνεια που χορήγησε τράπεζα και δεν ελέγχθηκαν αλλά χαρίστηκαν, εν αντιθέσει με την υπόθεση του δικού του δανείου το οποίο αποπληρώνει. Μιλώντας στην Ολομέλεια ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε την μήνυση εναντίον του «αβάσιμη» και «εκδικητική» και υποστήριξε ότι δεν πρέπει να αρθεί η ασυλία του επειδή η υπόθεση αφορά στην άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων.

«Ψηφίστε ό,τι θέλετε. Όσο και αν προσπαθήσετε εμείς δεν υποστέλλουμε  την σημαία. Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Ανακτούμε τις κοινωνικές συμμαχίες και σε πολύ λίγο τα πράγματα θα είναι αλλιώς», είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Στην εν λόγω ανάρτηση, ο κ Πολάκης -μεταξύ άλλων- έγραφε: 

«Με ακούς ελλεινε ΚΑΙ τρισάθλιε αρχιτραπεζίτη που σου κάτσαν στο λαιμό τα 100.000 του δικού μου δανείου που το πήρα γιατί ζοριζόμουν καθώς ως υπουργος δεν δούλευα ως Γιατρός και ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΑ ΜΙΖΕΣ;;;;;Με ακούς ΕΛΕΕΙΝΕ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΕ υπονομευτή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ήθελες προληπτική γραμμή και νέο μνημόνιο και τώρα ΚΑΤΑΠΙΝΕΙΣ ΑΜΑΣΗΤΑ 900.000.000 ευρώ που γλεντοκοπησαν τα φιλαράκια σου οι εφοπλιστές μαζί με τα κοράκια της Τράπεζας Πειραιώς και της ΜΑΡΦΙΝ του Βγενοπούλου;;;;; Τίποτα δεν θα ξεχαστεί ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ και η ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!!!».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA