Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα φώτα στρέφονται στον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου που αναμένεται να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του αναφορικά με τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, μετά και τις συναντήσεις που αναμένεται να έχει με τον κ. Κεγκέρογλου αλλά και τους κκ. Ανδρουλάκη και Λοβέρδο. Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου έχει συνομιλήσει τηλεφωνικά με τους τρείς υποψήφιους αρχηγούς, όπως και με τον κ. Χάρη Καστανίδη, ενώ χθες είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους κκ. Παύλο Χρηστίδη και Παύλο Γερουλάνο.

Διαβάστε ακόμη: Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Κίνηση «έκπληξη» από Λοβέρδο – Δεν αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Γερουλάνος

Πηγές που εκφράζουν τον πρώην Πρωθυπουργό διαμηνύουν πως ο κ. Παπανδρέου δεν ζήτησε από κανέναν υποψήφιο αρχηγό να αποσύρει την υποψηφιότητά του, ενώ άνθρωποι που έχουν συνεργαστεί για χρόνια δίπλα στον πρώην Πρωθυπουργό έλεγαν στο reader.gr πως ο ίδιος φαίνεται πως έχει αποφασίσει να κατέβει ως υποψήφιος αρχηγός του ΚΙΝΑΛ και αναμένεται σήμερα να το ανακοινώσει. Την ίδια στιγμή η πλευρά Παπανδρέου αρνείται πως έχει ζητήσει αναβολή των διαδικασιών από τους υποψήφιους αρχηγούς. 

Σε κάθε περίπτωση η ενδεχόμενη υποψηφιότητα Παπανδρέου δεν φαίνεται να αλλάζει το αρχικό χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων: την Πέμπτη στις 18.00 εκπνέει η προθεσμία ώστε οι υποψήφιοι αρχηγοί να καταθέσουν τις 5.000 υπογραφές ή το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, ώστε το Κίνημα Αλλαγής να οδηγηθεί σε εκλογές την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου κι αν χρειαστεί σε δεύτερο γύρο την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου. Ήδη έχουν καταθέσει στην ΕΔΕΚΑΠ τις υπογραφές στήριξης των υποψηφιοτήτων τους ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χάρης Καστανίδης, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη θα καταθέσει τις δικές του υπογραφές ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Δεν αποσύρουν υποψηφιότητα Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Χρηστίδης, Καστανίδης

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε πως στη διάρκεια της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον κ. Παπανδρέου, του διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να αποσυρθεί από την κούρσα. «Εγώ θα είμαι υποψήφιος, δεν κάνω πίσω», είπε στον πρώην Πρωθυπουργό, ενώ σε ομιλία του στη Χαλκίδα σημείωσε πως «οι πρώην Πρόεδροι Παπανδρέου, Βενιζέλος, Σημίτης οφείλουν να κάνουν ό,τι και η Πρόεδρος: να εγγυηθούν την ενότητα και την σοβαρότητα της πορείας στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου».

Ο κ. Ανδρουλάκης που εξέφραζε την ανησυχία για αναβολή των διαδικασιών, υποστηρίζει πως μόνο ο σεβασμός στις διαδικασίες μπορεί να διαφυλάξει την ενότητα του ΚΙΝΑΛ και ζητά τήρηση όλων των συμφωνηθέντων. Το ίδιο είπε και ο Παύλος Γερουλάνος που φέρεται να ξεκαθάρισε στον πρώην Πρωθυπουργό πως δεν σκοπεύει να κάνει πίσω στην υποψηφιότητά του. Χθες μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Παύλος Χρηστίδης δήλωσε πως «η Δημοκρατική Παράταξη ιστορικά αποτέλεσε ζωνταντόν και ιστορικό πεδίο πολιτικής δράσης. Οποιαδήποτε πρωτοβουλία εγγυάται την ενότητα και την ενίσχυσή της είναι καλοδεχούμενη. Η δική μου παρουσία σηματοδοτεί την αποφασιστική νέα γενιά που βγαίνει μπροστά και πρωταγωνιστεί». Σύμφωνα με πληροφορίες ούτε ο κ. Καστανίδης έχει σκοπό να αποσύρει τη δική του υποψηφιότητα, ενώ ο μόνος που φαίνεται να επηρεάζεται από μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Παπανδρέου είναι ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA