Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανατροπή με τα μέχρι τώρα δεδομένα για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Οπως διέρρευσε από κυβερνητικές πηγές, θα διαρκέσει μόλις 60 λεπτά και θα είναι αμιγώς στρατιωτική. Nωρίς το πρωί της Παρασκευής, το υπουργείο Εσωτερικών απέστειλε απαντητική επιστολή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την  οποία περιέγραφε το πλαίσιο κάτω από το οποίο θα διεξαχθεί την ερχόμενη Πέμπτη η στρατιωτική παρέλαση στην πόλη.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για αυστηρή τήρηση του χρονικού διαστήματος των 60 λεπτών στην στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη. Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στην παρέλαση θα λάβουν μέρος, μόνο στρατιωτικά αγήματα και οχήματα και δεν θα παρελάσουν σύλλογοι κλπ, ως είθισται.

Κατά πληροφορίες, η φετινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα θυμίζει αυτή που έλαβε χώρα στην Αθήνα στην επέτειο της 25ης Μαρτίου, αλλά εκτός από την επίδειξη από ένα F-16 της ομάδας «Ζευς» θα γίνει και προσγείωση ενός αλεξιπτωτιστή ελευθέρας πτώσης με την ελληνική σημαία δεμένη στο πόδι του, μπροστά στην εξέδρα των επισήμων.

Μάλιστα, την σημαία αυτή, θα την παραδώσει ο αλεξιπτωτιστής στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Επίσης, όλοι όσοι θα πάρουν μέρος στην παρέλαση θα είναι είτε εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις, είτε αρνητικοί στα μοριακά τεστ.

Σε ό,τι αφορά στις μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα, θα διεξαχθούν κανονικά. Στη Θεσσαλονίκη συγκεκριμένα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου με μέγιστη διάρκεια 60 λεπτά.

Οικονόμου: «Ναι» στην παρέλαση, «όχι» στα πισωγυρίσματα

Στο θέμα των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας ότι θα γίνουν με όλα τα μέτρα προστασίας που επιτάσσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τόνισε ότι είναι εξόχως σημαντικό να μην γίνονται πισωγυρίσματα στην εικόνα που εκπέμπεται. «Είμαστε αντιμέτωποι με μία πανδημία, για την οποία ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτος», τόνισε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 σημειώνοντας ωστόσο ότι η κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι πως η οικονομία και η κοινωνία δεν μπορούν να ξανακλείσουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι με τους εκατομμύρια εμβολιασμένους αλλά και εκείνους που νόσησαν έχουμε φτάσει οι 2 στους 3 ενήλικες να είναι θωρακισμένοι έναντι βαριάς νόσησης.

Η εγκύκλιος

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.