Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε την Ανγκελα Μέρκελ στην τελευταία της επίσκεψη στην Ελλάδα ως καγκελάριος αλλά ο Πίνατ δεν ήταν εκεί. Ο γλυκύτατος σκύλος που υιοθέτησε ο πρωθυπουργός απουσίαζε. Κι αυτή ήταν η πρώτη φορά που έλειπε από μια επίσκεψη επίσημου καλεσμένου στη χώρα μας, από τη στιγμή που τον υιοθέτησαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο λόγος που ο Πίνατ δεν κέρδισε ούτε ένα χάδι αλλά ούτε και πρωταγωνίστησε στις φωτογραφίες είναι ότι η Ανγκελα Μέρκελ φοβάται τα σκυλιά. 

Αρκετοί είναι αυτοί που δεν θα ξεχάσουν πόσο άβολα ένιωσε η Ανγκελα Μέρκελ όταν το 2007 στη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, εκείνος έφερε ένα μαύρο λαμπραντόρ, την Κόνι. Η Κόνι τότε είχε πλησιάσει για παιχνίδι τη Γερμανίδα καγκελάριο αλλά εκείνη είχε δείξει ότι μόνο εξοικειωμένη δεν είναι με τα σκυλιά. Είχε δείξει, μάλιστα, και την ενόχλησή της με τις φωτογραφίες από την τότε συνάντησή τους να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Η Ανγκελα Μέρκελ κοίταζε με αμηχανία και εκνευρισμό το λαμπραντόρ, την ώρα που ο Πούτιν φαινόταν να το διασκεδάζει. Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν είχε μιλήσει ποτέ δημόσιο γι' αυτή τη συνάντηση με τον Πούτιν στο Σότσι. Κάποια χρόνια αργότερα ο Ρώσος πρόεδρος σε δηλώσεις του στη Bild είχε αναφέρει: «Ηθελα να κάνω κάτι ωραίο για εκείνη. Οταν ανακάλυψα ότι δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τα σκυλιά, φυσικά ζήτησα συγνώμη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA