ΠΟΛΙΤΙΚΗ
05/11/2021 20:11

Στη Μόσχα τον Δεκέμβριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε αποδεχτεί την τηλεφωνική πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του Μιχαήλ Μισούστιν, όταν τον περασμένο Αύγουστο, η Ρωσία είχε συμβάλει στην κατάσβεση των πυρκαγιών με τη διάθεση του πυροσβεστικού αεροπλάνου «Beriev Be-200»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Στη Μόσχα τον Δεκέμβριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν
Κυριάκος Μητσοτάκης και Βλαντιμίρ Πούτιν (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Στη Μόσχα για μια σειρά επαφών που θα κορυφωθεί με τη συνάντηση στο Κρεμλίνο με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν (κατά πάσα πιθανότητα στις 8/12) θα βρεθεί μέσα στον Δεκέμβριο, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε αποδεχτεί την τηλεφωνική πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του Μιχαήλ Μισούστιν, όταν τον περασμένο Αύγουστο, η Ρωσία είχε συμβάλει στην κατάσβεση των πυρκαγιών με τη διάθεση του πυροσβεστικού αεροπλάνου «Beriev Be-200».

Η ρωσική συμπαράσταση προς την Ελλάδα, είχε εκφραστεί στον απόλυτο βαθμό, ενώ μάλιστα, ο κ. Μισούστιν είχε επισημάνει πως οι τακτικές επαφές βοηθούν «να εξασφαλιστεί και να επιβεβαιωθεί ο φιλικός χαρακτήρας των ελληνορωσικών σχέσεων».

Τότε, μάλιστα, εκ μέρους του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είχε απευθύνει την πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να επισκεφτεί τη Ρωσία, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να την αποδέχεται. Πριν από τη Μόσχα, θα έχουν προηγηθεί επισκέψεις σε Παρίσι (12/11) και Λονδίνο (15/16 του μήνα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΜΙΣΟΥΣΤΙΝ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΜΟΣΧΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ