Μενού
  • Α-
  • Α+

Βολές κατά των κομμάτων της  αντιπολίτευσης για συστηματική υπονόμευση της δημοκρατικής λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας, εξαπέλυσε  ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας λυπηρές τις επιθέσεις μέρους της αντιπολίτευσης κατά των Ελλήνων αστυνομικών με μηδενιστική διάθεση και συνθήματα του 1950.

Διαβάστε ακόμη: Αστυνομία: Αλλαγές σε Άμεση Δράση και ΔΙ.ΑΣ. μετά το Πέραμα - Αυτοί είναι οι νέοι διοικητές

«Το Δημοκρατικό μας πολίτευμα είναι κεκτημένο. Η έννοια του δικαιωματισμού αγιοποιεί τον εγκληματία και πετροβολεί τον Ελληνα αστυνομικό. Επιχειρούμε για καλύτερη αστυνομία. Οι αστοχίες θα διορθωθούν. Ο Έλληνας αστυνομικός δεν είναι εγκληματίας. Αποστολή του είναι να μάχεται τον εγκληματία. Οι πολιτικές και συμπλεγματικές συμπεριφορές δεν επηρεάζουν την ΕΛ.ΑΣ», τόνισε ο Λευτέρης Οικονομου. 

Ως προς το περιστατικό στο Πέραμα, που ήταν το αντικείμενο της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κλέωνα Γρηγοριάδη, για την υπόθεση στο Πέραμα, ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε πως  έχουν γίνει όλα τα προβλεπόμενα τόσο για τη δικαστική-πειθαρχική διαδικασία όσο και για την επιχειρησιακή αξιολόγηση. Υπογράμμισε, δε, ότι  προτεραιότητά του Υπουργείου είναι η διαρκής  εκπαίδευση των αστυνομικών. «Ασφάλεια για όλους. Ασφάλεια παντού», είπε χαρακτηριστικά. 

Επιπλέον ο Λευτέρης Οικονόμου τόνισε πως ο δικαστικός και πειθαρχικός έλεγχος για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και για αυτό διερωτήθηκε «πως η αντιπολίτευση καταλήγει τόσο εύκολα σε συμπεράσματα;» Αναφερόμενος στην επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων σε διαδήλωση για το Πέραμα και τις καταγγελίες της βουλευτού του ΜέΡΑ25 Μαρίας Απατζίδου ότι την τραυμάτισε άνδρας των ΜΑΤ,  ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε: «Καταδικάζουμε το περιστατικό. Διερευνούμε με προσοχή. Θα επιβληθούν κυρώσεις με την δέουσα αυστηρότητα». 

Κάλεσε επίσης την αντιπολίτευση να αναλογιστεί την κρισιμότητα των στιγμών καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά: «είμαστε σε περίοδο κατά την οποία αντιμετωπίζουμε εσωτερικές και εξωτερικές απειλές». «Τι θα κάνετε για τον εκδημοκρατισμό των Σωμάτων Ασφαλείας; Τον έλεγχο της ψυχολογικής τους κατάστασης και την λογοδοσία για τις πράξεις τους; Τι θα κάνετε με τις στρατικοποιημένες μονάδες ΜΑΤ και ΔΙΑΣ;», ρώτησε από την πλευρά του ο Κλέων Γρηγοριάδης κατηγορώντας την αστυνομία για «δολοφονία του 18χρονου Ρομά» στο Πέραμα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA