Μενού
  • Α-
  • Α+

Έκκληση στους ανεμβολίαστους πολίτες να αξιοποιήσουν το δώρο της επιστήμης και σε όσους έχει παρέλθει το εξάμηνο να σπεύσουν χωρίς καθυστέρηση για την τρίτη ενισχυτική δόση, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τα Ιωάννινα κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με νέους της περιοχής.

Διαβάστε ακόμη: Το παρασκήνιο της αναβολής του συνεδρίου της ΝΔ - Τι μπορεί να σημαίνει για νέα μέτρα

Απευθυνόμενος κυρίως σε όσους εξακολουθούν να προβληματίζονται ή να φοβούνται το εμβόλιο έναντι του κορονοϊού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους παρότρυνε να συζητήσουν με τον οικογενειακό γιατρό ή τον φαρμακοποιό τους και αναφερόμενος εμμέσως στη νέα μετάλλαξη Όμικρον, τόνισε: «Να καταλάβουν ότι σήμερα το εμβόλιο είναι η μόνη άμυνα που έχουμε απέναντι σε μια πανδημία, που όπως βλέπετε κάθε μέρα μας επιφυλάσσει και νέες εκπλήξεις».

Μητσοτάκης: Μπορούμε μα αποφύγουμε θανάτους και δραματικές ιστορίες

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι με τον εμβολιασμό μπορούμε να αποφύγουμε τις απώλειες ζωών και δραματικές ιστορίες σχετικά με τον κορονοϊό. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο ισχυρό μήνυμα από τις ιστορίες των συμπολιτών μας, οι οποίοι αναρρώνουν μετά από μία αφόρητη περιπέτεια στις εντατικές και έρχονται και μας λένε τώρα “μακάρι να ήξερα τι θα περνούσα. Θα είχα κάνει το εμβόλιο νωρίτερα”. Αυτή είναι η μία πλευρά. Η άλλη πλευρά είναι αυτοί που δεν είναι μαζί μας να πουν την ιστορία τους. Είναι αυτοί που έχασαν τη ζωή τους και που, διάβαζα αυτή τη συγκλονιστική ιστορία για μία νέα κοπέλα που άφησε μία επιστολή στα παιδιά της γιατί έβλεπε ενδεχομένως τι θα συμβεί. Είναι δραματικές ιστορίες αυτές και μπορούν να αποφευχθούν, με το να αυξήσουμε τα ποσοστά του εμβολιασμού», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχολιάζοντας, δε, την επισήμανση μίας νέας φαρμακοποιού της πόλης, της Ναταλίας ότι σε κάθε ανακοίνωση νέων μέτρων οι πολίτες που σπεύδουν να προγραμματίσουν ραντεβού εμβολιασμού, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα διχασμού της κοινωνίας από την επιβολή περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά της πανδημίας, αλλά η ξεκάθαρη προσπάθεια να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

«Μερικές φορές αναπαράγουμε στερεότυπα. Διχασμός μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων. Μα δεν είναι έτσι. Τον τελευταίο μήνα κλείστηκαν 500.000 πρώτα ραντεβού. Δεν υπάρχει λοιπόν μια διχασμένη κοινωνία. Υπάρχει μία μεγάλη πλειοψηφία που έχει επιλέξει τον εμβολιασμό, υπάρχουν αρκετοί συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι και πιστεύω ότι μπορούν να πειστούν και υπάρχουν ναι αι κάποιοι, οι οποίοι ξέρουμε ότι μάλλον δεν θα πειστούν με τίποτα. Άρα η προσοχή μας πρέπει να στρέφεται σε αυτούς που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους μπορεί ακόμη να φοβούνται. Θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με μία κατανόηση και με προσωπική επαφή και εκεί ακριβώς η βοήθεια των φαρμακείων είναι σημαντική», ανέφερε ο Πρωθυπουργός καλώντας σε συστράτευση και στα Ιωάννινα αυτοδιοίκηση, γιατρούς, φαρμακοποιούς και Μέσα Ενημέρωσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA