Μενού
  • Α-
  • Α+

Το απόγευμα της Παρασκευής και εν μέσω ανησυχίας για την έξαρση της πανδημίας και την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον από τη Νότιο Αφρική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να πάρει μια απόφαση: αν θα διεξαχθεί κανονικά το συνέδριο της ΝΔ στο Metropolitan Expo την επόμενη Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου που θα ολοκληρωνόταν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, με τη φυσική παρουσία άνω των 2.000 ατόμων.

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Ομικρον: Αναβάλλεται το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση Μητσοτάκη

Μετά την επίσκεψη του στην Κοζάνη και ευρισκόμενος στα Ιωάννινα, ο πρωθυπουργός συζήτησε με συνεργάτες του και κομματικά στελέχη που ήδη βρίσκονταν στην πόλη της Ηπείρου, με δεδομένη τη διοργάνωση του «γαλάζιου» προσυνεδρίου στο ξενοδοχείο Du Lac σήμερα το πρωί. Στις συζητήσεις μετείχαν, εκτός του πρωθυπουργού, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο νέος και ο απερχόμενος γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης και Γιώργος Στεργίου, αντίστοιχα, ο γενικός διευθυντής του κόμματος Γιάννης Μπρατάκος και ο άμεσος συνεργάτης του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης. 

Η άποψη του πρωθυπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, ήταν ότι σε αυτή τη συγκυρία, η διοργάνωση του συνεδρίου θα ήταν άκρως περιορισμένη. Και αυτό γιατί θα συμμετείχαν αυστηρά και μόνο οι αιρετοί και ex officio σύνεδροι, χωρίς τη δυνατότητα πρόσβασης για παρατηρητές. Με δεδομένο, δε, ότι και το 2020 δεν έγινε το τακτικό συνέδριο του κόμματος, όπως διοργανώνεται σε ετήσια βάση, ο κ. Μητσοτάκης ήταν της άποψης ότι μια αναβολή για λίγους μήνες θα ήταν καλύτερη απόφαση. Με τα σημερινά δεδομένα, πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου είναι ο Μάρτιος του 2022, ενώ τις προετοιμασίες θα τρέξει πλέον και ο νέος γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης, το οποίου η εκλογή θα επιβεβαιωθεί σε ψηφιακή συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής τις επόμενες μέρες. 

Νέα μέτρα 

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης επιμένει στη γραμμή ότι δεν είναι στο τραπέζι οριζόντια περιοριστικά μέτρα που θα αφορούν και τους εμβολιασμένους και κυβερνητικές πηγές αποσυνδέουν την απόφαση για το συνέδριο της ΝΔ από τέτοιες σκέψεις. Στο Μαξίμου, δε, τηρούν στάση αναμονής για την αξιολόγηση της νέας μετάλλαξης Όμικρον. Ενόψει Χριστουγέννων, πάντως, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν ορισμένες «σημειακές παρεμβάσεις», όπως λένε κυβερνητικά στελέχη στο πακέτο των μέτρων. Στο τραπέζι των νέων μέτρων είναι πάντα η επιλογή του «μπλόκου» στους ανεμβολίαστους και στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης, ίσως και η επαναφορά της χρήσης μάσκας μέσα-έξω παντού, χωρίς εξαιρέσεις. Υπάρχουν, δε, και εισηγήσεις για επαναφορά της τηλεργασίας σε έναν βαθμό, ενώ για τους εργαζόμενους και δη τους ανεμβολίαστους υπάρχει πάντα η επιλογή της αύξησης των υποχρεωτικών rapid test από 2 σε 3 την εβδομάδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA