Μενού
  • Α-
  • Α+

«Νίκη της Δημοκρατίας» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ ο Παύλος Γερουλάνος που δεν πέρασε στο δεύτερο γύρο. Ο υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, που συγκέντρωσε 2,98% τόνισε ότι η συμμετοχή των πολιτών ήταν δικαίωση για όλους που μίλησαν πολιτικά.

Διαβάστε ακόμη: Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Το ξεκάθαρο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου - Πώς διαμορφώνονται οι συμμαχίες για τη μονομαχία Ανδρουλάκη - Παπανδρέου

«Αυτό που συνέβη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, η συγκλονιστική παρουσία των πολιτών στις κάλπες μάς δεσμεύει όλους. Μάς δεσμεύει να βαδίσουμε αδιαπραγμάτευτα στον δρόμο της ενότητας, τη μεγάλη παρακαταθήκη της Φώφης Γεννημάτα» ανέφερε ο κ. Γερουλάνος και σημείωσε: «Η προοδευτική μας πρόταση θα είναι η απάντηση στον συντηρητισμό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που δοκιμάστηκαν όλοι, η παράταξη μας είναι αυτή που δίνει ξανά ελπίδα».

Η δήλωση του Παύλου Γερουλάνου: 

«Νίκη της Δημοκρατίας! Νίκη του Κινήματος Αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, η Αναγέννηση της Παράταξης είναι στα χέρια μας. Δικαίωση, για όλους όσοι μιλήσαμε πολιτικά και δουλέψαμε για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Αυτό που συνέβη στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, η συγκλονιστική παρουσία των πολιτών στις κάλπες μάς δεσμεύει όλους. Μάς δεσμεύει να βαδίσουμε αδιαπραγμάτευτα στον δρόμο της ενότητας, τη μεγάλη παρακαταθήκη της Φώφης Γεννημάτα.

Η προοδευτική μας πρόταση θα είναι η απάντηση στον συντηρητισμό της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που δοκιμάστηκαν όλοι, η παράταξη μας είναι αυτή που δίνει ξανά ελπίδα.  Η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες είναι μια τεράστια ευκαιρία να εκφράσουμε ξανά την προοδευτική πλειοψηφία στην ελληνική κοινωνία. Αρκεί να μην σταματήσουμε να δίνουμε στους πολίτες δυνατότητες πραγματικής συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης του μέλλοντός μας». 

Σημειώνεται πως η συμμετοχή στις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ήταν μαζικότατη, με αποτέλεσμα να δοθούν δύο παρατάσεις προκειμένου να ψηφίσουν όσοι είχαν προσέλθει στις κάλπες το απόγευμα της Κυριακής. Περισσότεροι από 276.000 πολίτες συμμετείχαν στην διαδικασία, ξεπερνώντας κατά πολύ τους 212.000 που συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές του 2017. Στον δεύτερο γύρο πέρασαν Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA